Jan Willem de Jong

PJG_20161108_iWell_portretten_large_001

Jan Willem de Jong is 32 jaar oud en Commercieel directeur en Co-founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Het oprichten van iwell, ontwikkelen van producten als de Cube, Power Cube en de Mega Cube.

Onze visie is: Schone en betaalbare energie voor iedereen; één van de grootste uitdagingen van onze tijd. De energietransitie smeekt om verandering. Daarom voeren vele partijen eindeloze gesprekken over hoe het anders kan en móet. Maar dit kost allemaal zoveel tijd…
Wij doen het anders!
Wij versnellen de energietransitie en bouwen vandaag aan de energievoorziening van morgen. Samen maken we de wereld mooier. Duurzamer, schoner en groener. Met onze slimme Cube batterijen zetten wij vandaag al stappen op weg naar een mooiere wereld. Waar wacht jij nog op?

iwell is sinds vorig jaar gegroeid van 4 medewerkers naar 15 medewerkers die zich elke dag bezig houden met versnellen van de energietransitie.

Doel

Cube slaat schone stroom, van de zon en de wind, op en levert terug wanneer nodig. Zo gebruik je ook zonnestroom wanneer de zon even niet schijnt. Maar Cube kan meer. De batterij levert razendsnel stroom op momenten dat de vraag even heel groot is. Deze piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je de piekbelasting, dan kun je een lagere netaansluiting krijgen, wat veel geld kan besparen. Energiegebruik wordt zo niet alleen goedkoper, maar vooral ook duurzaam, schoner en onafhankelijk van anonieme energieleveranciers.

Dit doen wij voor meer dan 25 woningcorporaties, VvE's, commercieel vastgoedontwikkelaars. De Cube batterijsystemen is dankzij zijn snelle reactievermogen in staat om pieken af te vangen en heeft daarmee een business voor onze klanten. Dankzij het Iwell community is het tevens mogelijk om mee te doen met Virtuele Power Plant van iwell en de batterij systemen te leasen dankzij iwell lease. Op deze manier zet Jan Willem grote stappen naar een duurzamere wereld.

Actief bij

iwell bv

Rol binnen initiatief

Jan Willem is oprichter van iwell en iwell lease.
Het liefste verander ik de energiewereld als ondernemer, omdat ik geloof dat ik zo de meeste impact kan maken. En dan het liefste met een praktische en concrete aanpak. Niet blijven praten over 2050, maar samen bouwen aan oplossingen die de wereld vandaag al mooier maken

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.iwell.nl