Jan Schipper

jan-foto

Jan Schipper is 26 jaar oud en Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Ik heb een start-up opgericht waarbij wij de strijd aan gaan met eenzaamheid onder ouderen met behulp van virtual reality.

Twee jaar geleden was ik werkzaam bij een bedrijf waarbij wij concerten regelden in verzorgingstehuizen. Hier werd mij een ding zeer duidelijk, de ouderen willen er aanzienlijk meer op uit. Echter waren er twee problemen, de financiƫn en het gebrek aan mobiliteit. Het werd mij duidelijk, hier moest ik iets op verzinnen. VR is het antwoord op dit lastige vraagstuk.
Met behulp van vr brillen zorg ik ervoor dat ouderen er een middag op uit kunnen zonder de luie stoel te hoeven verlaten.

De eenzaamheid onder ouderen is het afgelopen jaar verdubbeld dus er is veel behoefte aan. In samenwerking met Nederlands' grootste bedrijven zorg ik ervoor er zo veel mogelijk te kunnen bezoeken. In samenwerking met KPN en het Rijksmuseum zorg ik er bijvoorbeeld voor dat in 2021 meer dan 3500 ouderen een bezoek kunnen brengen aan het Rijksmuseum, maar dan in het verzorgingstehuis zelf.

Met 14 enthousiaste studenten zijn wij uitgegroeid tot een gezonde start-up die dagelijks verzorgingstehuizen bezoeken door heel Nederland. Met veel plezier brengen wij de ouderen weer wat kleur in het leven.

Doel

De teller voor 2021 staat nu op 5000 ouderen die bezocht worden in 2021. Echter kan dit getal nog flink stijgen met de juiste exposure en samenwerkingen. Het doel is simpel, 10.000 ouderen in 2021. En 20.000 in 2022.

Actief bij

Maya VR

Rol binnen initiatief

Ik heb het concept bedacht en uitgewerkt. Tegenwoordig werkzaam als leidinggevende.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.mayavr.nl