Jan Rotmans: ‘Streven naar vertienvoudiging!’

Wil jij een bijdrage leveren aan het uitbouwen van de DJ100 tot grotere beweging? Actief of langs de zijlijn? Alles is mogelijk! Na de verkiezing en het bekendmaken van dé 100 duurzame koplopers 2013 afgelopen november staan we nu fris en bruisend van de inspiratie in de startblokken. Klaar om de DJ100 als beweging én netwerk met impact in de samenleving een vliegende start in het nieuwe jaar te geven.
 
Vanavond komen meer dan dertig jonge koplopers samen om plannen te smeden voor het opzetten van een beweging van jonge mensen met impact in de samenleving. We vroegen Jan Rotmans, strijder voor een duurzame wereld en DJ100 criticus, om een aantal adviezen mee te geven voor deze avond. Hij moest er diep over nadenken – die lijst, dat vindt hij eigenlijk helemaal niks – maar hij gaat met ons de uitdaging aan en deelt een aantal ideeën met ons:
 
‘Entrepreneurschap, de originele, onconventionele wijze van denken en innovatieve wijze van organiseren, horizontaal en decentraal, zijn kenmerken waarmee jongeren zich kunnen onderscheiden. Duurzaamheid is hierin een vanzelfsprekendheid en ik pleit ervoor dit begrip niet meer te gebruiken. Laat zien op welke wijze jongeren zich onderscheiden, door doenkracht en doendenken in de breedste zin van het woord. Probeer hierbij innovatief gebruik te maken van iconen, rituelen, etc. Er zijn tienduizenden jongeren met duurzaamheid bezig dus zoek de breedte en de diepte op in een beweging!’
 
Ook jouw stem laten horen? Haak aan bij de beweging en blijf op de hoogte: ja, ik doe mee!

 
 
* Foto via uitgewikkeld.net / Fotograaf: Jan de Groen