Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Jan Peter Balkenende nomineert Paulette van Ommen

“Wat betreft jullie verzoek een naam te noemen die als een ‘jonge koploper’ kan worden gezien, noem ik zonder voorbehoud Paulette van Ommen (27 jaar, MSc)” aldus Jan Peter Balkenende, momenteel voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition. “Paulette is al meer dan 10 jaar bezig met het thema duurzaamheid, speelt als senior consultant een cruciale rol binnen EY op het terrein van corporate responsibility en sustainability en verricht essentiële taken ten behoeve van de Dutch Sustainable Growth Coalition. Zij is op het terrein van duurzaamheid buitengewoon gedreven en koppelt dit aan een grote mate van deskundigheid. Ik beveel haar van harte aan!”
 
Naam: Paulette van Ommen
Is: Senior Adviseur Corporate Responsibility (EY), leider van Dutch Sustainable Growth Coalition werkgroep.
 
Activiteit: Sinds 2010 zette zij Corporate Responsibility samen met collega’s op de kaart bij de Raad van Bestuur (beleid, governance, strategie, communicatie). Niet alleen intern, maar ook de vertaalslag naar klanten en de marktbewerking. Zij adviseerde en betrok vele afdelingen bij de invulling en uitrol. Verder stond ze aan het begin van de EY Foundation, met partnerships voor pro bono inzet van medewerkers rondom het thema duurzaam/sociaal ondernemerschap (voor o.a. Enviu, BiDNetwork en Urgenda).
 
Paulette is de motor achter de werkgroep van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), een CEO initiatief van Paul Polman (CEO, Unilever), Feike Sijbesma (CEO, DSM) en Jan Peter Balkenende (Partner, EY – voorzitter DSGC). Naast haar interne strategische rol en haar leidende rol bij DSGC is zij sinds 2012 de eerste adviseur van Jan Peter Balkenende (strategie, communicatie, inhoudelijke voorbereiding). Lees hier meer over Paulette (uit een eerdere nominatie).
 
Tweet: @JPBalkenende nomineert @PaulettevOmmen voor de #DJ100: “zij is zeer bevlogen en gedreven!!