Isabel Boerdam

Isabel-Boerdam

Isabel Boerdam is 29 jaar oud en Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie (UvA) startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Inmiddels is haar blog uitgebreid met het gelijknamige boek De Hippe Vegetariër en haar recent verschenen Vegabijbel.

In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland, waarmee ze in de Food100 terecht kwam als Gamechanger onder de 30 jaar en benoemd tot CommunicatieTalent van het jaar 2018.

Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken. Inmiddels doet ze dit niet meer alleen, maar samen met een team van gepassioneerde foodies en communicatiespecialisten vanuit haar eigen bureau Green Food Lab.

Doel

De Hippe Vegetariër inspireert 200.000+ unieke bezoekers per maand met een gezonde, bewuste, vegetarische leefstijl en heeft 60.000+ followers op Social Media. Daarnaast zijn Isabel's boeken inmiddels bijna 20.000 keer verkocht.

Aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees (gehouden in maart 2019) deden 57.800 deelnemers mee, daar bovenop heeft 4 op 10 Nederlanders van de Week Zonder Vlees gehoord. 47% van de deelnemers van 2018 eet nu nog steeds structureel minder vlees van dankzij de campagne. Isabel heeft dus een structurele, duurzame gedragsverandering teweeg gebracht. Daarnaast is Isabel met de Nationale Week Zonder Vlees in staat geweest om echt maatschappelijk draagvlak te creeeren voor het onderwerp: 12 grote supermarkten, vele producten, meer dan 500 restaurants, meer dan 1000 bedrijven, 150 scholen en 12 tweede kamerleden steunden de campagne.

Isabel is dé vegetarische expert van Nederland en laat zien dat je eigenhandig een duurzaam verschil kunt maken.

Actief bij

Green Food Lab / De Hippe Vegetariër / Nationale Week Zonder Vlees

Rol binnen initiatief

De Hippe Vegetariër is Isabel's eigen blog, Green Food Lab is Isabel's eigen bedrijf en de Nationale Week Zonder Vlees is de campagne die Isabel in 2018 in haar eentje bedacht en lanceerde. Meer informatie: dehippevegetarier.nl, greenfoodlab.nl, weekzondervlees.nl.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.weekzondervlees.nl