Iris Grobben

DSC_01811-846x800

Iris Grobben is 25 jaar oud en Junior Adviseur

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Iris Grobben (1993) werkt als jr. adviseur bij Dr2 New Economy. Met haar focus op het verbinden van de kansen die er liggen met de juiste organisaties weet zij de transitie naar een nieuwe economie in beweging te brengen. Iris gelooft in de kracht van samen toewerken naar een economie waarin consumptie gezond is en negatieve effecten niet langer worden afgewenteld op de omgeving of ten kosten gaan van menselijk welzijn.

Doel

Bij Dr2 New Economy zet ze zich in voor verschillende projecten, te veel om op te noemen! Iris is bijvoorbeeld betrokken bij CIRCO (Creating Business through Circular Design), een prachtig initiatief om met de circulaire economie aan de slag te gaan, een netwerk van professionals aan te bieden om opschaling te realiseren en inspiratie en kennis te delen. Een ander voorbeeld zijn de circulaire innovatieprogramma’s en challenges die Iris heeft georganiseerd bij de provincie Noord Holland. Hiervoor heeft ze veel lof ontvangen (en terecht!).

Voor haar werk bij Dr2 New Economy heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de Bildung Academie waar zij mee bouwde aan onderwijsprogramma’s over energietransitie en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontwikkelde ze bij de Bildung Academie een platform waar young professionals terecht kunnen voor trainingen, workshops en intervisie groepen. Als student schreef Iris haar thesis over de welke leiderschapsrol de aanjagers van de circulaire economie moeten innemen in de transitie naar een nieuw economisch systeem. Inmiddels ben ik ervan overtuigd, en velen met mij, dat zij zelf deze rol aan het innemen is

Actief bij

Dr2 New Economy, CIRCO, Provincie Noord Holland

Rol binnen initiatief

Iris is een spin in het web bij veel innovatieprogramma's. Zij weet als geen ander hoe je mensen enthousiasmeert voor de transitie naar een meer circulaire economie. Ondanks haar leeftijd lijkt het alsof ze al jaren samenwerkt met deze wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://dr2neweconomy.com/employee/iris-grobben/