X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Inge Vleemingh

FB_IMG_1436903134284

Inge Vleemingh is 32 jaar oud en Conceptontwikkelaar

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Als landschapsarchitect werk ik altijd aan de impact van een project op het landschap, de omgeving. Boeren hebben altijd al ons landschap bepaald, met gewassen, met ontwatering, met stallen, met infrastructuur en met boerderijen. Iedereen stuurt deze boerenactiviteiten, telkens wanneer we eten. Daarom werk ik eraan boeren te helpen met een duurzame inrichting van hun bedrijf. Bijvoorbeeld de melkveeboeren van Midden Delfland met de groei naar een meer lokaal product. We organiseren stadlandgesprekken om een innovatienetwerk op te zetten samen met de stad. Zo kan elke ondernemer maximale waarde halen uit de 2 miljoen potentiele omliggende klanten. Of de intensieve varkenshouders van de Peel met het plan Go nuts! Gebaseerd op het Iberico varken planten we hier notenbossen aan, waarin varkens worden gehouden, driedubbel winst: eerlijk mooi vlees, prachtig wandel- en fietsbos en bijzondere natuur. Dit zijn twee voorbeelden van projecten waar ik aan werk. Allen op het gebied van voedselbossen, permacultuur en natuurinclusieve landbouw. Dit doe ik vanuit de Youth Food Movement, eerst de Academie, nu YFM Arnhem en YFM Achterhoek. Daarnaast werk ik mee aan het netwerk Natuurinclusieve Landbouw, waarbij we 150 ondernemers als ambassadeurs van natuurlandbouw selecteren en een podium geven.

Doel

Om niet alleen te ontwerpen, te praten en te lobbyen vind ik het ook belangrijk om in het veld aan het werk te zijn. 'Zand onder de negels te kriegen.' Zoals wij in de Achterhoek zeggen. Het mooiste stuk van Nederland en tegelijkertijd met meest behoudende stuk van Nederland. Innoveren, anders zijn en je kop boven het maaiveld steken valt hier niet altijd mee.
Gelukkig heb ik een (schoon-)familie getroffen die er een sport van hebben gemaakt alles anders te doen. Samen met mijn vriend, zwager en schoonzus runnen wij een zorgboerderij. Hier vinden we het belangrijk dat de kinderen veel buiten komen en leren van de natuur en het agrarische leven. Daarom heb ik een voedselbos ontworpen en met de kinderen aangeplant. Daarnaast hebben we samen een moestuin om te oefenen en koken en eten we van wat hier groeit.
Mijn belangrijkste project op dit moment is De Goed Gevulde. Ik voer mijn goed gevulde spaarvarkens restproducten van supermarkten, bakkerijen en kaasmakerijen. Daarmee zet ik voedselverspilling op de kaart, sluit ik lokale kringlopen en breng ik eerlijk vlees op de markt.

Actief bij

De Goed Gevulde, Imagro en Den Besselder

Rol binnen initiatief

De Goed Gevulde is mijn idee en uitvoering, alles in eigen beheer. Het werk met de boeren oa in Midden Delfland en de Peel Go nuts! doe ik als projectleider en conceptontwikkelaar bij Imagro. Het educatieve werk op zorgboerderij den Besseder doe ik als begeleider.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.ingevleemingh.nl