Ilse Koreman

Ilse-Koreman-500x500

Ilse Koreman is 28 jaar oud en Duurzaam adviseur / projectleider

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ilse Koreman is 5 jaar druk in de weer om 'Erfgoed Nederland' te verduurzamen. Als duurzaam adviseur bij De Groene Grachten heeft ze voor tientallen panden een duurzaam plan opgesteld, waaronder voor 12 Erfgoedparels (kerken, landhuizen, etc) in de provincie Utrecht, diverse woningen en een molen op de Zaanse Schans. Het verduurzamen van een pand begint met energiebesparing. Dit is precies waar Ilse in gespecialiseerd is. Bij haar kan je terecht voor al je ingewikkelde bouwfysische vraagstukken.

Doel

Ilse heeft bij de gemeente Leiden 150 energiescans voor monumentale panden opgesteld en een stadsbreed programma op het gebied van verduurzamen van monumenten opgezet. Ook introduceerde ze daar De Groene Menukaart voor Leiden (www.degroenemenukaart.nl/leiden), waar alle bewoners van de stad kunnen ontdekken hoe ze hun woning kunnen verduurzamen inc. rekentools en voorbeeldprojecten. Ilse is één van de drijvende krachten achter het 'verduurzamen' van welstandsnota's, in regio Zaanstreek-Waterland. In het afgelopen jaar maakte Ilse voor tientallen historische panden een duurzaam actieplan, waaronder voor kerken in Utrecht, een houten burgemeesterswoning in Purmerend en 4 Rietveldwoningen verspreid over Nederland. De Rietveldwoning die ze in Ilpendam heeft ondersteund, wordt op dit moment volledig duurzaam verbouwd.

Actief bij

De Groene Grachten

Rol binnen initiatief

Ilse is trekker van de Bouwfysica tak van De Groene Grachten, waarin alle isolatie-gerelateerde specialistische onderwerpen worden behandeld. Verder is ze verantwoordelijk voor diverse innovatieve trajecten, waaronder de optimalisatie van de adviesrapportages en een nieuw monitoringssysteem, waarmee de duurzame impact van alle projecten kan worden gemeten.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.degroenegrachten.nl