Ilia Postolaki

Happix-fotograaf-Len-Bedrijfsfotografie-022-original

Ilia Postolaki is 26 jaar oud en Software Developer

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ilia werkt bij ZonnepanelenDelen, een financieringsplatform waar consumenten rechtstreeks kunnen investeren in zonne-energieprojecten. Ilia bouwt hier aan 'mijnstroom' dat consumenten inzicht geeft in de productie van hun zonnedelen (stukjes zonnepaneel op een ander dak) en ook in hun eigen verbruik thuis om opwekking en besparing van energie te stimuleren.

Daarnaast werkt Ilia aan de ontwikkeling van 'Horizon' een platform dat alle projectdata en stakeholders van een zonne-energieproject met elkaar verbindt (eigenaar, installateur, financiers, energiemaatschappij, verzekering, etc.) Door dit platform is alle projectinformatie voor alle partijen real-time beschikbaar waardoor het project efficient kan worden geƫxploiteerd.

Doel

Ilia bouwt mee aan het platform dat inmiddels 5.200 zonnedelers heeft gekoppeld aan ruim 70 projecten waarmee ruim 25 miljoen kWh zonnestroom is opgewekt. Dit is voldoende voor ruim 7.000 huishoudens.

Voor actuele statistieken zie: https://mijnstroom.zonnepanelendelen.nl

Actief bij

ZonnepanelenDelen

Rol binnen initiatief

Ilia is bij ZonnepanelenDelen aan boord gekomen om verder te bouwen aan de platformen 'mijnstroom', 'horizon' en het crowdfundingplatform waarmee consumenten rechtstreeks kunnen investeren in zonnne-energieprojecten.

Ilia draagt duurzaamheid in zijn DNA en heeft daarmee een belangrijke bijdragen aan de bedrijfscultuur van ZonnepanelenDelen. Dit komt tot uiting in het voedsel dat hij eet, de wijze van transport (elektrische fiets) en hobby's (zeilboot met zonnepaneel). Ilia heeft een heel bewust keuze gemaakt om te werken voor een bedrijf waarmee hij een bijdrage kan leveren aan een duurzamere wereld.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.zonnepanelendelen.nl