Hugo Ward

HW

Hugo Ward is 28 jaar oud en Mede-oprichter & CEO

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Ik ben mede-oprichter van de duurzame start-up Groene Bouwhekken. Dit is een duurzaam alternatief voor normale bouwhekken. Met de Groene Bouwhekken - houten bouwhekken waaraan plantenbakken bevestigd worden - verbeteren wij de uitstraling van een bouwplaats. Maar de reden van ons bestaan is dat wij mensen helpen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt. Ons hele proces (productie, transport, installatie, onderhoud) is daar op ingericht. Zo bieden wij - samen met onze partners - opleiding in de ambachtelijke houtbewerking en opleiding tot assistent hovenier en creëren we werkritme, dagbesteding en ervaring in het onderhoud van de planten.

Doel

Er zijn verschillende resultaten bereikt, vooral met het creëren van werk voor mensen die (re-)integreren op de arbeidsmarkt . Alle hieronder beschreven werkzaamheden worden gedaan door deze doelgroep.

- 55 projecten verspreid over steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Leiden. Uiteenlopend van een evenement van enkele dagen tot langdurige bouwprojecten van enkele jaren. Deze opdrachten zijn geweest voor diverse bouwbedrijven, o.a. Heijmans, Volker Wessels, Van Wijk, BAM, KWS, Mobilis TBI, STRABAG.

- 704 hekken geproduceerd: wat zorgt voor een minimale arbeid van 1408 uur

- 580 plantenbakken klaargemaakt, wat zorgt voor minimale arbeid voor de productie van de ombouw van 290 uur. Tijd voor het klaarmaken van de plantenbakken zelf is op het moment van schrijven nog niet inzichtelijk.

- 728 onderhoudsbeurten, goed voor een dagdeel werk per onderhoudsbeurt voor een team van 2-3 personen.

- In 2018 zijn er 500+ hekken vervoerd en geïnstalleerd op locatie, goed voor 1 tot 2 dagen per week werk voor een team van 2-3 personen.

Actief bij

Groene Bouwhekken

Rol binnen initiatief

Als mede-oprichter ben ik betrokken geweest bij alle denkbare stappen van een start-up.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.groenebouwhekken.nl/