Hoe is het nu met… Thijs Lindhout?

Iedere week ondervragen we iemand uit de Duurzame Jonge 100 lijst van 2013. Deze week is het de beurt aan Thijs Lindhout. Afgelopen week ging zijn theatershow ‘De 100% Thijs Show’ in première . In deze show bundelt ondernemer, spreker én drummer Thijs zijn krachten in een avondvullend theaterprogramma. Wij zijn benieuwd wat hij afgelopen jaar allemaal heeft gedaan?
 
Naam: Thijs Lindhout
Leeftijd: 26
 
We kennen je van…
* Oprichter van het CO2 adviesbureau CO2seminar.nl
* Mede-oprichter van Stichting Nederland CO2 Neutraal
* Mede-oprichter van Rocking Up Life: we geven leiderschaps-shows voor Hogescholen en Universiteiten
* Mijn eigen solo theatershow: de 100% Thijs Show is afgelopen zaterdag in première gegaan!
 
Je stond vorig jaar in de DJ100, wat is er sinds die tijd allemaal gebeurd?
Sinds die tijd is heel veel gebeurd. Mijn bedrijf CO2seminar.nl is gegroeid van 2 naar 6 mensen en we hebben besloten om echt concreet iets terug te doen voor deze wereld. Daar is onze stichting Nederland CO2 Neutraal uit ontstaan. We organiseren 4 x per jaar bijeenkomsten voor 150 a 200 bedrijven. We dagen alle deelnemers uit om CO2 te reduceren, compenseren en groen in te kopen.
 
Kun je een concreet voorbeeld noemen van wat je hebt gehad aan de DJ100?
Concreet niet, maar het staat op m’n website en visitekaartje en ik merk altijd dat mensen ENORM onder de indruk zijn als ze het zien staan of als ik er trots over vertel. Dus indirect weet ik zeker dat het me heel veel heeft gebracht.
 
Wat was voor jou de grootste (duurzame) verrassing dit jaar?
Mijn grootste duurzame verrassing is dat Maurits Groen op 1 van onze bijeenkomsten 175 man doodstil en met een brok in de keel kreeg. Prachtig en zelfs ontroerend om mee te maken.
 
Met welke plannen ga je komend jaar aan de slag?
Mijn duurzame plan is om van Nederland CO2 Neutraal HET toonaangevende platform op het gebied van CO2 reductie te maken. Mijn persoonlijk doel is om met de Thijs Show een uitverkochte theatertour te doen.
 
Heb je een tip voor aanstormende jonge duurzame super helden?
Denk dat alles mogelijk is. Stap in de denkwijze van een kind dat grenzeloos denkt en geen beperkingen ziet. De enige beperking is je eigen gedachte van wat mogelijk is. Denk dat alles mogelijk is en alles kan.
 
Wie ga jij nomineren voor de DJ100 2014?
Martin Vos. Hij is DE oprichter van onze stichting Nederland CO2 Neutraal. Goed hart, groen hart, succesvol ondernemer en leeft om de wereld een stukje beter te maken.