Hoe is het nu met… Matthijs Lievaart?

Iedere week ondervragen we iemand uit de Duurzame Jonge 100 lijst van 2013. Deze week spraken we Matthijs Lievaart. Je kunt kunstenaar Matthijs kennen van zijn initiatief: Doe Mee Verlos de Zee! Met houten bakken die inmiddels bij verschillende strandopgangen staan wil hij mensen inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken.
 
Naam: Matthijs Lievaart
Leeftijd: 28
 

We kennen je van…
o.a. het strandschoonmaak-initiatief *Doe mee, verlos de zee!* en de *clubvan90*, een initiatief dat mensen wil inspireren wat gas terug te nemen op de snelweg.
 
Je stond vorig jaar in de DJ100, wat is er sinds die tijd allemaal gebeurd?

Momenteel heb ik een “groene Sabatical”. Dit jaar wil ik meer tijd en aandacht schenken aan persoonlijke duurzaamheid en ontwikkeling. Het project *Doe mee, verlos de zee!* gaat uiteraard gewoon door en wordt nu beheerd door Monique Jankowski. Dat gaat fantastisch: er zijn wederom nieuwe bakken bij gekomen en nieuwe kustgemeenten die mee doen!
 
Kun je een concreet voorbeeld noemen van wat je hebt gehad aan de DJ100?

Het geeft me goed gevoel om te zien hoeveel jongeren op zoveel verschillende manieren gepassioneerd bezig zijn met duurzaamheid!
 

Wat was voor jou de grootste (duurzame) verrassing dit jaar?

Het is heel mooi om te zien hoe het project *Doe mee, verlos de zee!* meer leeft als tevoren terwijl ik het zelf juist momenteel even wat rustiger aan doe. Zo liep ik recent over het strand en kwam ik los van elkaar 3 gezinnen
tegen die met verzameld aangespoeld afval naar de *Doe mee, verlos de zee! bakken* liepen. Ze vertelden mij waarom ze mee deden en dat gaf me een warm gevoel!
 

Heb je een tip voor aanstormende jonge duurzame super helden?

Hou het dicht bij jezelf.