Hilly Lautenbach

hilly

Hilly Lautenbach is 22 jaar oud en Productontwikkeling en Marketing/communicatie

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Vanuit NICE zijn zowel Hilly als Elise momenteel bezig met het opzetten van hun eigen onderneming, Circle of Food.
Met Circle of Food willen zij verandering teweegbrengen in het huidige voedingssysteem. We putten momenteel de aarde uit, er is verlies aan biodiversiteit en we verspillen te veel voedingsproducten. Samen kunnen we naar een houdbare toekomst met een circulair voedselsysteem. Hier gaan Elise en Hilly voor! De Zwampasta is het eerste product die aansluit op deze missie. Momenteel zijn ze daarbij hard bezig met de logistiek en het in kaart brengen van de verkooppunten. Daarnaast zijn ze bezig met het ontwikkelen van andere passende producten en diensten binnen onze missie.

Kortom; nog genoeg uitdagingen op de planning waarbij Hilly en Elise als green ambassadeurs impact willen maken in duurzaam en circulair ondernemen.

Doel

Hilly en Elise werken nu ruim een jaar aan het opzetten van hun onderneming. Het begon als afstudeeronderzoek vanuit hun opleiding Voeding & Diƫtetiek. Vervolgens zijn ze bij NICE in de vorm van een traineeship verder gegaan om te onderzoeken hoe we het ontwikkelde product, de Zwampasta, konden verbeteren en vermarkten. Ze hebben in deze periode al een mooie samenwerking gehad voor de kerstpakketten van de Hanzehogeschool. Mede hierdoor hebben ze de gehele productie en branding versneld opgestart. Daarnaast worden we begeleid door 'Ik Ben Drents Ondernemer'. In April zijn ze door hen verkozen tot ondernemers van de maand. Een mooi moment om hun verhaal te mogen delen. Tot op heden ligt het product in acht winkels, waaronder bijvoorbeeld de Ekoplaza in Groningen.

Actief bij

start up Circle of Food onder de vlag van NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie

Rol binnen initiatief

Gezamenlijk hebben zij de onderneming Circle of Food opgestart.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://circleoffood.nl/