Henry Lootens

3C6A3425

Henry Lootens is 30 jaar oud en Technisch specialist

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ben een ZZP'er die actief is binnen de energietranstie met een grote focus op de elektrische energievoorziening. Ik ben door diverse mensen opgegeven (waarvoor dan) vanwege het werk dat ik met mijn collega's verzet binnen de stichting gelijkspanning nederland. Dit is een kennis en netwerk organisatie waar ik de thema's techniek en educatie beheer. Ben een techneut die graag meewerkt met de partners uit ons netwerk om tot goede technische oplossingen te komen die de wereld een stukje beter maken. Ook ben ik actief als docent/trainer om de monteur van de toekomst en de nu al werkende monteur klaar te stomen voor de energietransitie.
ook Lid van de NEN commissie gelijkspanning waarin ik de markt vertegenwoordig. Sinds kort ook actief in internationale standarisatie, nederland is internationaal gezien een gidsland. Ook ben ik spreker op diverse congressen over de diverse dingen die ik binnen de stichting doe en vooral zie.

Doel

Eigen lesboek rondom gelijkspanning en de implementatie daarvan (dus hoe sluit je correct zonnepanelen/accu's/elektrische auto's etc aan).
Diverse trainingen ontwikkeld om elektrotechnisch personeel klaar te stomen voor de nieuwe realiteit.
Door bemoeienis met beleid het voor elkaar gekregen dat er auto's kunnen worden geladen op het Arnhemse trolleynet (nu bezig met discussie met steden met een tramnetwerk)
Product ontwikkeling zonnepanelen uit gerecycled plastic
Uitrol huis en buurtbatterijen op een technisch, veilige verantwoorde manier.

Actief bij

Stichting Gelijkspanning Nederland

Rol binnen initiatief

Hoofdauteur van het lesboek DC&Opslag wat nu door elke MBO gebruikt mag worden als keuzedeel voor de opleiding elektrotechniek. Ook is hier een in-company training op doorontwikkeld. Op verzoek kan ik het boek toesturen.

Link naar de training:
https://solaropleidingen.nl/training/gelijkspanning-de-basis/

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.oostnederlandenergiek.nl/home/