Gwen Aartsma

gwen_web-1

Gwen Aartsma is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Afgelopen jaar ben ik de Startup BikeFlip begonnen, waar wij proberen die kinderfietsenmarkt circulair te maken. Want kinderen groeien, fietsen niet. Door enkel met tweedehands fietsen te werken en tijdens reparaties zo veel mogelijk met tweedehands producten te werken, proberen wij de impact van de kinderfietsen zo minimaal te houden. We willen kinderen leren dat tweedehands ook hartstikke normaal is en dat repareren naast goed ook leuk kan zijn. Ook zijn we ons bewust van de negatieve impact die transport kan hebben op het milieu, waardoor wij alles met de bakfiets doen (en soms de trein of bus). Daarnaast proberen we onze sociale impact te vergroten door te werken met initiatieven als Project-O en de Fietsmeesters. Afgezien van mijn startup, studeer ik Sustainable Business and Innovation (master), doe ik voor mijn scriptie onderzoek naar deelmobiliteit en ben ik betrokken bij Duurzame Student.

Doel

Met BikeFlip hebben we inmiddels de eerste klanten die rondrijden op de opgeknapte fietsen. Daarnaast gaan wij binnenkort een aantal klanten via Fietsemeesters helpen. Ook zijn we druk geweest met de logistiek rond krijgen om te kunnen groeien; We hebben een grote opslag- en reparatieruimte, veel fietsen in allerlei maten en connecties met belangrijke mensen in de sector. En wellicht hebben jullie ons gezien tijdens het geven van bandenplakcursusses aan kinderen, die wij aanboden voor de social distancing maatregelen ingingen.

Actief bij

BikeFlip

Rol binnen initiatief

Bij BikeFlip ben ik co-founder en leid ik alle activiteiten in regio Amsterdam. Mijn mede-oprichter heeft deze functie binnen Utrecht. Vrijwel alle bedrijvigheden doen wij zelf (algemene reparaties, logistiek, inkoop, administratie, marketing) en de specifieke rol die ik hiernaast nog heb ik het ontwerpen en onderhouden van de website.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://bikeflip.nl/