Gisellevan der Star

FOTOSWEBSITE.006_bf40f797-b6b3-405f-bc1e-d651c6ba8cb2_1200x

Giselle van der Star is 30 jaar oud en founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

In 2020 heb ik mijn start-up Atelier Jungles opgezet. Een duurzaam kleding atelier die het ambacht van het kleermaken combineert met een duurzame werkwijze en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons kleinschalige atelier in den haag, maken wij volledig duurzame kleding van organische materialen met een zo klein mogelijke afval stroom en proberen wij onze klanten te leren over de eerlijke prijs van kleding en wat er allemaal bij komt kijken.
samen met de gemeente den haag maken we impact door lokale inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden met doorgroeimogelijkheden en een vast contract.

Doel

op dit moment hebben we een mooie vaste klantenkring in de duurzame markt waar we enorm trots op zijn! Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar we vinden dat we pas echt impact kunnen maken als we de minder bewuste klant wat kunnen leren over duurzaam shoppen, én kunnen laten zien dat je dat heel makkelijk kunt doen zonder jezelf in gekke bochten te hoeve wringen. Er bestaat namelijk nogsteeds een imago van "ingewikkeld, duur en geitenwollensok" om de duurzame kleding heen. Totaal achterhaald natuurlijk! We zijn daarom vanaf april dit jaar te koop op Zalando NL en BE, om de "normale klant" te bereiken en te informeren over eerlijke kleding. Op het gebied van sociaal ondernemen hebben we inmiddels drie werknemers in vaste dienst die voorheen als "kansarm" gezien werden door achtergrond of achterstand. We streven dat dit voor eind dit jaar 5 werknemers zijn. we zijn op het moment bezig onze impact meetbaar te maken door het ontwikkelen van een app, waar we per item visueel en tastbaar kunnen maken wat de impact is met jouw aankoop. zo kan je echt zien en laten zien dat elke aankoop telt en wel degelijk een verschil maakt. :)

Actief bij

Eigen BV : Atelier Jungles

Rol binnen initiatief

Omdat we een hele kleine onderneming zijn (eenmanszaak) komt het grootste gedeelte van de uitvoering bij mijzelf vandaan. natuurlijk hebben we een geweldig team in het atelier dat de kleding maakt, en wordt ik aan alle kanten ondersteund door mijn vriend, maar verder zijn het lange dagen en volle agenda's. en ik ben nog nooit zo trots geweest, als ik zie hoe goed we dat met z'n allen doen!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.atelierjungles.com/pages/about-us