Gijs Groeneboom

Screenshot_20200415-073000_WhatsApp

Gijs Groeneboom is 20 jaar oud en Mede-eigenaar

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Activiteit 1 (Zwolsche Zwammen): Ik ben mede-eigenaar van Zwolsche Zwammen. Een duurzaam bedrijf dat oesterzwammen kweekt op koffiedik. Hierdoor geven wij waarde aan afval. Daarnaast werken wij samen met duurzame, lokale initiatieven om bewoners van regio Zwolle te inspireren om deel te nemen aan de circulaire revolutie.

Activiteit 2 (Project manager): Tijdens mijn studie (Global Project and Change Management) heb ik de afgelopen twee jaar verschillende duurzame projecten geleid. In het eerste jaar hebben wij een wijkevenement georganiseerd in een achterstandswijk om de barrière minder hoog te maken om hulp te zoeken bij organisaties zoals: de Voedselbank, Buurtkamer, COC, Jeugd Sport Fonds en meer.
In het tweede jaar heb ik, samen met een team, een concept ontwikkeld om jong talent uit regio Zwolle in Zwolle te laten blijven. Dit doormiddel van een platform dat een accuraat profiel schetst van waar jouw interesse ligt (door de student tijdens de studie te volgen) en vervolgens de student kan koppelen aan een lokaal bedrijf dat in lijn ligt met de interesse van dit jonge talent.

Activiteit 3 (app ontwikkelen): Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe uitdaging; het ontwikkelen van een app. Telefoons zijn tegenwoordig echt onderdeel van de mens geworden, met veel negatieve effecten van dien. Er wordt verwacht dat je altijd bereikbaar bent en de continue stress als bijwerking kan leiden tot een burnout. Ik ben een app aan het ontwerpen die weer balans brengt in het leven.

Doel

Activiteit 1 (Zwolsche Zwammen): Wij zijn begin dit jaar (februari) van start gegaan en hebben al een goede naam opgebouwd in de regio. Verschillende restaurants and catering diensten nemen onze duurzame, lokale producten af. Daarnaast zijn onze eerste campagnes gestart om samen met lokale, duurzame initiatieven het circulaire verhaal aan de man te brengen.

Activiteit 2 (Project manager): Het wijkevenement was een groot succes! Er waren ongeveer 150 bezoekers en 8 hulporganisaties. Niet alleen bezoekers zijn positief in contact gekomen met hulporganisaties, maar ook hulporganisaties hebben met elkaar contact gezocht voor toekomstige samenwerking. Bij het evalueren van het project hebben we geconstateerd dat er 4 nieuwe samenwerkingen tussen organisaties zijn ontstaan.
Het talentplatform concept is opgepakt door Kennispoort (lokale stichting, gesteund door gemeente Zwolle). Zij wachten nu op financiëring van de overheid om dit talentenprogramma te ontwikkelen.

Activiteit 3 (app ontwikkelen): Naast het maken van schetsen en het doen van onderzoek is er nog niets bereikt. Ik verwacht aan het einde van de zomervakantie het concept klaar te hebben voor het bouwen van de app.

Actief bij

Zwolsche Zwammen

Rol binnen initiatief

Zwolsche Zwammen is opgezet door Frank Aalbers. Dit is begonnen als hobby. Toen er meer vraag kwam naar het product is het bedrijf in de start fase overgenomen door mij en mijn (engels-talige) collega; Yigit Ispir. Wij hebben samen de organisatie opgeschaald en het netwerk door Nederland verbreed.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.zwolschezwammen.nl