Gert van Vugt

Impact-Hub-Sustainer-Homes-profile-size

Gert van Vugt is 30 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Wereldwijd zijn gebouwen verantwoordelijk voor een derde van de CO2-uitstoot. Beton, staal en baksteen behoren tot de meest vervuilende materialen ter wereld. Elk huis dat nog op traditionele wijze wordt gebouwd is er een teveel: we moeten nu radicaal duurzaam bouwen.

Sustainer Homes heeft een bouwsysteem ontwikkeld dat de nieuwste productietechnieken, de duurzaamste installaties en de nieuwste ontwerpsoftware gebruikt om vandaag al een alternatief te bieden dat tien keer duurzamer is. We bieden woningen die niet alleen veel duurzamer zijn, maar ook naadloos aansluiten bij de wensen van onze klanten en passen binnen de eisen van de reguliere bouw. De woningen zij mooier, aanpasbaar aan alle mogelijke wensen, bieden het hoogste comfort en passen binnen elk budget.

Van hoofdkantoor tot villa, van eengezinswoning tot tiny home, Sustainer Homes bouwt woningen met impact: elke woning bespaart ruim 90% CO2 bij de productie, en is minstens energieneutraal in gebruik.

Doel

Het afgelopen jaar hebben we naast het realiseren van tientallen nieuwe Sustainer Homes achter de schermen de basis gelegd aan een revolutie in de manier van ontwerpen en bouwen. Door een koppeling van ons modulaire bouwsysteem met ons eigen software platform hebben we een soort IKEA keukenplanner weten te realiseren waarmee je een oneindige diversiteit aan gebouwen kunt ontwerpen, waar met een druk op de knop de vergunningsdocumenten, bestellijsten, kostencalculaties en werktekeningen uit komen rollen. En natuurlijk het bouwpakket waar alle benodigde elementen perfect passend worden geleverd.

Actief bij

Sustainer Homes BV

Rol binnen initiatief

Als één van de oprichters ben ik verantwoordelijk voor het vormgeven van het verhaal en de doelstelling van Sustainer Homes. Waar we als organisatie voor staan, waarom radicaal duurzaam bouwen en het vernieuwen van de bouwsector cruciaal zijn en hoe dat in onze huizen naar voren komt. Als gezicht van Sustainer Homes treed ik veel op in de pers, media en op evenementen. Je kunt me 's nachts wakker maken om een pitch over Sustainer Homes of het falen van de traditionele bouw te geven.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://Sustainerhomes.nl