Gert van Vugt

Impact-Hub-Sustainer-Homes-websize-2

Gert van Vugt is 28 jaar oud en Co-founder en CEO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Wereldwijd zijn gebouwen verantwoordelijk voor een derde van de CO2-uitstoot. Beton, staal en baksteen behoren tot de meest vervuilende materialen ter wereld. Elk huis dat nog op traditionele wijze wordt gebouwd is er een teveel: we moeten nu radicaal duurzaam bouwen.

Sustainer Homes heeft een bouwsysteem ontwikkeld dat de nieuwste productietechnieken, de duurzaamste installaties en de nieuwste ontwerpsoftware gebruikt om vandaag al een alternatief te bieden dat tien keer duurzamer is. We bieden woningen die niet alleen veel duurzamer zijn, maar ook naadloos aansluiten bij de wensen van onze klanten en passen binnen de eisen van de reguliere bouw. De woningen zij mooier, aanpasbaar aan alle mogelijke wensen, bieden het hoogste comfort en passen binnen elk budget.

Van hoofdkantoor tot villa, van eengezinswoning tot tiny home, Sustainer Homes bouwt woningen met impact: elke woning bespaart ruim 90% CO2 bij de productie, en is minstens energieneutraal in gebruik.

Doel

Ons systeem is bewezen effectief, we hebben een kleine twintig woningen ontworpen en gebouwd en zijn bezig om ons concept verder op te schalen: voor 2018 staan er al 50 woningen op de planning.
Nationaal en internationaal hebben we erkenning gekregen van de ASN wereldprijs tot aanvoerder van de prestigieuze Forbes 30 Under 30 Social Entrepreneurs lijst voor 2018. Maar nog belangrijker is dat elke woning een broodnodige bijdrage levert aan het klimaat.

Actief bij

Sustainer Homes

Rol binnen initiatief

Als één van de oprichters ben ik verantwoordelijk voor het vormgeven van het verhaal en de doelstelling van Sustainer Homes. Waar we als organisatie voor staan, waarom radicaal duurzaam bouwen en het vernieuwen van de bouwsector cruciaal zijn en hoe dat in onze huizen naar voren komt. Als gezicht van Sustainer Homes treed ik veel op in de pers, media en op evenementen. Je kunt me 's nachts wakker maken om een pitch over Sustainer Homes of het falen van de traditionele bouw te geven.
Mede door mijn eigen geloof in de urgentie én potentie van ons werk, blijven meer en meer ongelofelijk getalenteerde en gedreven mensen zich bij ons aansluiten. En met onze crowdfunding campagne dit jaar hopen we ook samen te kunnen investeren in de verdere groei van Sustainer Homes.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.sustainerhomes.nl