X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons
dudi

Wederom 8 DJ100’ers genomineerd voor Duurzame Dinsdag

20 augustus 2018
Aanstaande dinsdag 4 september vindt alweer de 20ste editie van Duurzame Dinsdag plaats. Traditiegetrouw wordt het koffertje met honderden duurzame ideeën en initiatieven door het kabinet in ontvangst genomen. In die koffer zitten ook de ideeën en initiatieven van de Duurzame Jonge 100 van 2018. Welgeteld 8 duurzame koplopers maken kans op één van de Duurzame Dinsdag prijzen!
 
De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven uit het koffertje maken kans op één van de zes prijzen om het idee of initiatief een extra impuls te geven. Zo is DJ100’er Ted Braakman met Hero Balancer genomineerd voor de Greenchoice Energieprijs. Met zijn bedrijf zorgt hij met behulp van algoritmes voor een optimale afstemming van de warmtevraag in een gebouw of appartementencomplex.
 
Voor dezelfde energieprijs kan ook DJ100’er Bob Hendrikx met het leasemodel Sun Power in de prijzen vallen. Pascale Veerling maakt onder het merk Mara & Villosa sieraden van gerecycled goud uit oude elektronica en maakt daarmee kans op de ING Circulair Ondernemenprijs. Voor de Duurzame Dinsdag-prijs is dit jaar Eric Habraken van de Verspillingsfabriek genomineerd. De initiatieven van Daan Groot (Natuurverdubbelaars) en Mark van Duijn (Smaak voor Groen) kunnen naar een hoger niveau worden getild als ze de VHG Groenprijs uiteindelijk winnen. Met Straw by Straw vervangt Ev Liu plastic rietjes in de horeca met rietjes van roggestengels, waardoor ze een statement maken tegen de plastic vervuiling. Daarmee is ze genomineerd voor de Lidl Voedselprijs, waar ook De Bierbakkers kans op maken.
 
Samen impact maken
Voorafgaand aan het overhandigen van het koffertje aan het kabinet is er een exclusief programma voor de duurzame jonge koplopers. De DJ100’er krijgen de unieke kans om hun toekomstvisie te delen over hoe Nederland vóór 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 49% kan reduceren. In de middag wordt tijdens het Duurzame Dinsdag programma de Duurzame Troonrede voorgelezen door Volkert Engelsman, nummer 1 van de Duurzame 100. Ook wordt het Duurzame Lintje uitgereikt en organiseert SustainableMotion een Matchmaking waar de aanwezigen actief op zoek gaan naar hoe ze elkaar kunnen versterken om samen meer impact te maken. Kortom, er staat een mooie dag voor de boeg!
 
Ben jij net zo benieuwd als wij naar welke DJ100’ers in de prijzen vallen op Duurzame Dinsdag? Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Twitter!