Frank Holleman

Profile-picture-india-colour-klein

Frank Holleman is 28 jaar oud en Founder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

In 2019 heb ik Fork Ranger opgericht met de missie om duurzaam eten leuker en makkelijker te maken.

Het begon allemaal met deze vraag: wat is de meest effectieve oplossing voor klimaatverandering? Het antwoord dat ik vond is minder vlees eten. Maar ik raakte gefrustreerd over vegetarische recepten. Ik wil geen salade en niet steeds naar de toko.

Dus ging ik aan de slag met nieuwe recepten, verpakt in een optimistisch en avontuurlijk verhaal. Een soort Indiana Jones + Jamie Oliver voor duurzaamheid.

Het eerste resultaat is een boek waarin ik mijn research in landbouw en klimaatverandering heb omgezet in behapbare informatie. Het legt uit wat duurzaam eten is en bevat tevens recepten om het in praktijk te brengen.

Ik ben nu een app aan het ontwikkelen om een groter netwerk te bereiken. Door informatieve levels over het voedselsysteem te spelen ontdekken mensen zelf de connectie tussen landbouw en hun eetpatroon. Zo gaan ze op avontuur om een echte Fork Ranger te worden.

Doel

Fork Ranger is nog maar net van start maar de resultaten geven hoop voor de toekomst.

- Duizenden duurzame maaltijden -
Inmiddels heb ik 1100 boeken verkocht en voor elk boek een boom geplant.

- Nieuwe gewoontes -
Ik ben geen kok en heb nul achtergrond in de voedselindustrie. Juist daardoor worden de recepten toegankelijk. Het boek heeft veel lezers geholpen om van minder vlees eten een blijvende gewoonte te maken.

- Een nieuw verhaal -
Misschien nog wel het belangrijkste is dat ik geen vegetariër ben. Ik zie vlees als enorm kostbaar, dus moeten we het weer een delicatesse maken waarvan we in het weekend genieten. Zelfs de grootste vleesliefhebbers staan open om op deze wijze een Fork Ranger te worden.

Actief bij

Fork Ranger

Rol binnen initiatief

Toen ik Fork Ranger begon kwamen al mijn interesses samen in één project. Ik heb de recepten gefotografeerd, het boek vormgegeven en de teksten geschreven.

Het meest trots ben ik op het grotere geheel. Eindelijk heb ik een manier gevonden om van een deprimerend onderwerp als klimaatverandering een leuk avontuur te maken. Dit is waar duurzaamheid voor mij echt over gaat: niet het verbeteren van een verouderd systeem maar nieuwe vormen van ‘het goede leven’ verkondigen. Nu is het tijd om een team te verzamelen om deze missie verder uit te dragen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://forkranger.com