Fien Dekker

Fien-Almere

Fien Dekker is 28 jaar oud en Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Met mijn bedrijf Rain(a)Way maak ik mij hard voor een groene revolutie in de stad. Onze steden zijn nu helemaal dicht bestraat, zo kan regenwater niet meer infiltreren en is er geen ruimte voor groen. Door de natuur te verstoren creëeren we problemen: overstromingen door piekbuien, hittestress en droogte. Ik zet mij in voor het terug brengen van de natuur in de stad doormiddel van klimaatadaptieve bestratingsconcepten. Ons belangrijkste concept is het groen parkeersysteem: unieke tegels met gras inclusief de fundering. De fundering is essentieel; het zorgt voor een levende bodem én kan het regenwater van piekbuien bergen, het werkt als micro biotoop die je als bouwsteen kunt implementeren in de stad. Met deze bouwsteen bieden we een integrale oplossing voor een klimaatadaptieve stad. Het is mijn missie om groen parkeren het nieuwe normaal te maken en zo elke straat om te toveren tot een groene oase.

Doel

Met mijn bedrijf Rain(a)Way heb ik inmiddels 3 verschillende tegels ontwikkeld en op de markt gebracht. We hebben projecten in verschillende steden en dorpen door heel het land, van Rotterdam, Amsterdam tot Groningen. Ik ben begonnen met mooie tegels die regenwater en klimaatadaptatie een gezicht gaven. Hiervoor heb ik in 2019 een Red Dot Design award gewonnen. Inmiddels heb ik mij ontwikkeld als klimaatadaptatie specialist en denk ik niet alleen aan de bestrating maar aan het gehele systeem. Inclusief de fundering voor het groen en waterbergingsopgave met berekening. Op dit gebied is het echt nog pionieren, vaak bestaan er nog geen materialen met de juiste eigenschappen of zijn de eigenschappen nog niet gekwantificeerd. Zo brengen we de hele markt in beweging.

Actief bij

Rain(a)Way

Rol binnen initiatief

Ik ben founder, ontwerper en klimaatadaptief expert. Binnen Rain(a)Way ben ik verantwoordelijk voor alle nieuwe innovatie's en de klimaatanalyses die wij uitvoeren om de impact van onze toepassing te garanderen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://rainaway.nl