Fenno Verdaasdonk

VK_LEZER_FENNO_KEUZE_3916_def_crop

Fenno Verdaasdonk is 32 jaar oud en Founder en Creatief strateeg

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Fenno Verdaasdonk is actief als creatief strateeg en impact ondernemer. Als ondernemer heeft Fenno zich altijd bezig gehouden met de bewustwording van Millennials m.b.t. creativiteit & duurzaamheid. Zo is hij verantwoordelijk voor bouw van de community K:MAG/KROOKS en de conferenties voor Millennials die daaruit voort zijn gevloeid en is hij oprichter van trainingsbureau Captain Talent, waarbij Millennials op de werkvloer worden gecoached om 'meer zingeving en minder bullshit' uit hun talenten voort te laten vloeien. Als creatief strateeg is Fenno met zijn eigen agency CATA FOR CHANGE louter actief met het accelereren van sociale & duurzame organisaties. Enkele voorbeelden van zijn 2018/2019 projecten zijn hieronder te vinden.

Doel

• Opzetten van een community-strategie voor het nieuwe digitale product van Organic Village, waarbij via blockchain technologie een open innovatie model voor circulaire innovaties wordt opgezet.
• Ontwerpen van een hervorming-strategie 'Ruigoord in transitie': waarbij het creatieve dorp volledig wordt ingezet als een expirementele vrijplaats voor de circulaire economie.
• Ontwikkeling van een nieuw programma & startup-scan voor de impact-hub Startlife vanuit de Wageningen Universiteit, met een focus op watermanagement & duurzame landbouw.
• Ontwikkeling van het bachelor-programma 'creative impact' voor de Willem de Kooning Academy.
• Ontwerpen van een campagne-strategie voor Partij voor de Dieren, waarbij Fenno persoonlijk verantwoordelijk is voor het plaatsen van de letters WE PLANET op het Museumplein te Amsterdam.
• Ontwikkeling van een podscastshow, waarbij de rol en invloed van creativiteit ten behoeve van duurzame ontwikkeling wordt besproken.
• Aanjagen van het maken van Europese reizen met de trein, met hashtag #europebytrain, verslag te doen van eigen reizen op social media en het consulteren van diverse organisaties m.b.t. treinreizen,co2 compensatie en duurzaam reizen

Actief bij

CATA FOR CHANGE

Rol binnen initiatief

CATA FOR CHANGE helpt sociale & duurzame organisaties te accelereren. Fenno adviseert aan de zijde van het business model, waar de creatieve strategie en innovatie gevraagd wordt. Zijn advies resulteert concreet in nieuwe communities, verrassende campagnes, inhoudelijke programma's en vernieuwende aanvliegroutes waarmee sociale & duurzame doelstellingen op een slimmere, creatievere en vooral impactvollere manier behaald kunnen worden. Fenno ziet in alles om zich heen de uitdagingen die er liggen m.b.t. de transitie naar een circulaire economie, zowel in zijn persoonlijke als zijn professionele leven. Hij heeft een relevante toon naar verandering die zowel positief alsmede direct & activistisch kan zijn, hierdoor vinden wij dat Fenno en zijn projecten een plek verdienen in de DJ100.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.linkedin.com/in/fennoverdaasdonk/