Femke Pluijm

Femke-sneakprev

Femke Pluijm is 24 jaar oud en Impactgedreven ondernemer

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Twee jaar geleden ben ik als ondernemer gestart als brandexpert voor duurzame ondernemers. Afgelopen jaar is dit geprofessionaliseerd en kent het nu de naam als Rewild Branding, gebaseerd op de ecologische term rewilding. Hiermee help ik bedrijven in de nieuwe economie om zichtbaar te zijn.

Daarnaast heb ik begin 2020 financiering toegekend gekregen om een concept uit te werken over duurzaam reizen. Dit is uitgegroeid tot een samenwerking met het bedrijf Honeyguide waarmee we in april een app gaan lanceren; de Honeyguide App. Deze app brengt reizigers on- en offline naar lokale accommodaties en belevenissen die positieve impact maken, gemeten aan de SDG goals. Hierin nam ik de rol als initiatiefnemer en projectleider.

Daarnaast ben ik in 2021 gestart met Podcast Wandelingen. Hierin neem ik impactmakers uit de markt mee op een boswandeling waar we praten over ondernemerschap op duurzame wijze. Dit wilde ik doen uit de behoefte om kennis samen te brengen en publiekelijk te maken en zo ook andere ondernemers te inspireren om duurzaamheid mee te nemen in hun bedrijfsvoering. Tegelijkertijd stimuleer ik mensen met de podcast naar buiten te gaan en mee te wandelen terwijl ze luisteren.

Doel

Met Rewild Branding heb ik al 20 zzp'ers, MKB organisaties en NGO's mogen helpen met hun merkstrategie en huisstijl. Daarnaast ben ik verschillende keren in de media verschenen omtrent mijn niche en heb ik als expert morgen aansluiten bij gastcollege's (HKU, BUAS), minors, en duurzame reisevenementen (organisatie ANVR).

Daarnaast is de ontwikkeling van de Honeyguide app ontstaan vanuit een visie, waar ik 25.000 euro vanuit het SIA toegekend heb gekregen om dit uit te werken. Dit is uitgegroeid tot een samenwerking met Honeyguide waar ik aandeelhouder ben geworden. De app komt in april 2021 op de markt en het onderzoek wat hier vooraf ging kent een fundering voor een nieuwe Good Tourism Masterclass die we beogen op te zetten.

De Podcast Wandeling kent inmiddels 1 seizoen met 9 afleveringen. In iedere aflevering ga ik op pad met impactmakers zoals het WWF, Moyu Notebooks, Local2Local en voormalig jongerenvertegenwoordiger bij de VN Eefke van de Wouw. De podcast is nog maar net begonnen, maar laat grote potentie zien voor de toekomst.

Actief bij

Rewild Branding en Honeyguide

Rol binnen initiatief

Als brand expert bij Rewild Branding help ik organisaties in de nieuwe economie met hun merkstrategie en huisstijl. Zo zorg ik ervoor dat goede merken zichtbaar worden in de markt.

Daarnaast maak ik Podcast Wandelingen. In deze serie wandel ik samen met impactmakers, zoals het WWF, om hun ervaringen en tips beschikbaar te maken voor iedereen. Zo hopen we jou te inspireren om duurzaamheid te integreren in je bedrijf. Als podcast maker nodig ik je uit om de podcast tijdens een wandeling in de natuur te beluisteren.

Daarnaast ben ik aandeelhouder bij Honeyguide; een inspiratieplatform voor lokaal reizen met positieve impact. In april 2021 lanceren wij de Honeyguide App; hiermee wordt on- en offline naar lokale belevenissen met positieve impact geleidt en maak je deel uit van een community

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.rewildbranding.com