Femke Mosch

Femke Mosch is 24 jaar oud en Ontwerper & Urban Greener

Thema

Duurzame consumptie en productie

Naam: Femke Mosch
Leeftijd: 24
Is: Ontwerper & Urban Greener
Categorie: Duurzame consumptie en productie
Activiteit: Femke is als ontwerper één van de Urban Greeners, een groep jonge ondernemers die meebouwt aan de Floriade Almere 2022 met het thema Growing Green Cities. De Urban Greeners bouwen mee aan een zelfvoorzienende stad, delen hun visie op scholen en festivals en richten bedrijven op. Dit jaar zijn de eerste projecten gestart, waaronder de PRIKbar. Femke is het creatieve en culinaire brein achter de PRIKbar, een mobiele bar waar we de smaken van de tuinbouw laten proeven.
Effect: Met de mobiele PRIKBAR willen we jonge generaties op onverwachte plekken, zoals midden in de stad of het bos, in contact brengen met de vele creatieve, smaakvolle en duurzame kanten van de tuinbouw.
 
Op het menu vind je de smaken van de tuinbouw terug. Verse kruiden en planten vormen de basis voor onze warme en koude drankjes en hapjes. De voorwaarde is dat alle ingrediënten uiteindelijk op het Floriadeterrein kunnen groeien. Dit onderdeel wordt mede gedragen door het voedselproject dat wij als Urban Greeners realiseren.
 
De PRIKbar is het campagnemiddel van Urban Greeners waarmee we de wereld in trekken om kennis te delen en groene plannen te smeden én uit te voeren. Een bezoek aan de PRIKbar zet aan tot anders denken én handelen.
Duurzaam?: Wij hebben voor onze PRIKBAR uitsluitend gewerkt met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. We gebruiken ‘gewoon’ kraanwater als basis voor onze dranken en verwarmen het water voor onze thee met de ‘rocketstove’. De bar is constant in ontwikkeling, we zoeken in alle facetten naar de meest duurzame oplossing. Het doel is om alle ingrediënten voor onze drankjes en hapjes van het Floriade terrein te halen. We werken samen met andere (technische) partijen om de bar uiteindelijk helemaal zelfvoorzienend te maken
Meer info: http://www.urbangreeners.com/prik/