Evert-Jan Harmsen

Evert-Jan Harmsen is 31 jaar oud en Burgemeester van Buiten

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Wat wil je worden als je later groot bent? Ik heb het altijd een lastige vraag gevonden. In 1984 ben ik geboren in Hoenderloo [Veluwe] waar ik ben opgegroeid op hét kinderkoninkrijk van Nederland, Camping ‘t Schinkel. [ANWB Camping van het jaar 2006]. Vanuit de luiers ben ik in een hofnarren kostuum gehesen en waren mijn collega's een koning, een prinses, een raadsheer en zelfs een heuse blauwharige bildraak. Het thematische werken op de camping heeft mij echter gegrepen en heb daarom mijn hofnarren kostuum in de wilgen gehangen en ingeruild voor een zwarte hoge hoed en een ambtsketen. Uiteindelijk heb ik er dus 30 jaar over gedaan om Burgemeester te worden! En niet zomaar een Burgemeester, maar dé Burgemeester van Buiten. Ik heb hiervoor jaren moeten studeren, speuren naar sporen, zwemmen met de kikkers en heb ik de taal van de dieren geleerd. Hierdoor ken ik de natuur nu op mijn duimpje. Sinds januari 2015 treed ik dan ook echt naar buiten als Burgemeester van Buiten en ontwikkel ik concepten en begeleide kinderactiviteiten die de bewondering en verwondering van kinderen voor de natuur stimuleren. Als Burgemeester van Buiten richt ik mij veelal op gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Het vernieuwende en onderscheidende karakter ligt in de basis in de thematische aanpak. Het werken vanuit een thematisch perspectief spreekt kinderen aan, waardoor je de fantasie kan prikkelen. Vanuit hier ontstaat dan ook de bewondering en de verwondering voor al het moois wat buiten is!

Doel

Mijn doel voor de komende jaren is het blijven [door] ontwikkelen van creatieve concepten om de samenleving te prikkelen op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier wil mijn bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Nederland en het groene virus overdagen aan volgende generaties.

Wat ik heb bereikt in het afgelopen jaar?
- Voldoening [heel veel blije kinderen die buitenspelen];
- Met heel veel andere creatieve mensen heb mogen werken;
- Dat er aankomend jaar diverse leuke co-creaties aankomen waarvan je zeker nog gaat horen;
- Dat ik nu zowel zakelijk als privé een kleine ecologische voetafdruk heb;
- Een inspiratiebron ben voor veel mensen waar ik mee werk;
- Flinke groei op social media kanalen;
- Genoeg omzet om mijn missie fulltime te kunnen uitoefenen;

Actief bij

Burgemeester van Buiten

Rol binnen initiatief

Ik ben letterlijk het gezicht van de Burgemeester van Buiten. Ik hoor dan ook vaak; Wat gaaf wat je allemaal bedenkt! Het is ook heel gaaf, maar wel dankzij de enorme inzet en het talent van vrienden, medebewoners in mijn woongemeenschap, creatieve geesten, familie en believers. Laatst zag ik een mooie uitspraak van Andre Amaro; "Alles wat ik ben heb ik van jullie gestolen." Geniale uitspraak! In het huidige klimaat van met elkaar delen leen ik deze uitspraak dan ook maar even van Andre.
Al met al is het gewoon heel hard werken, alsmaar zoeken naar nieuwe uitdagingen en nieuwe vormen om mensen te laten verwonderen over de natuur. Maar; Best job ever! En als je dan uit het niets ineens een kind hoort zeggen; "Jij bent echt een coole Burgemeester!" Dan glunder ik van oor tot oor hoor.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.facebook.com/burgemeestervanbuiten