Evelien van de Glind

Evelien

Evelien van de Glind is 32 jaar oud en Brand Connection Manager

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Evelien werkt sinds drie jaar bij Fairtrade Original, een foodmerk met een missie. Fairtrade Original maakt eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het bouwen van eerlijke handelsketens. Met ruim 100 producten beschikbaar in zowel Nederlandse als Duitse supermarkten werkt de organisatie sinds 1959 aan deze missie. Hierbij worden zoveel mogelijk van de producten lokaal bereid en verpakt. Winst die wordt gemaakt, wordt volledig geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan de missie. Bij Fairtrade Original geldt hoe meer afzet, hoe meer impact. Daarom is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met de producten van Fairtrade Original. En dat is waar Evelien hard aan heeft gewerkt de afgelopen jaren.

Doel

Sinds Evelien bij Fairtrade Original werkt heeft ze een herpositioneringstraject begeleid waarbij de communicatiestrategie van Fairtrade Original is aangescherpt. Er kwam een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en alle producten kregen een nieuw jasje. Dit met het doel om een jongere, bewuste doelgroep kennis te laten maken met de eerlijke, maar vooral lekkere producten van Fairtrade Original. Immers, hoe meer afzet van de producten, hoe meer ingrediënten er bij de boeren ingekocht worden en dus hoe meer impact.

Evelien heeft hier afgelopen jaren ook aan bijgedragen door het initiëren van de productintroductie Young Jackfruit. Deze culinaire vleesvervanger ligt dankzij haar sinds maart vorig jaar in de schappen van de Nederlandse supermarkt. Hiermee is ook de doelgroep die gericht is op minder/geen vlees eten aangesproken en heeft deze productintroductie verder bijgedragen aan het imago van Fairtrade Original als vernieuwer en koploper.

Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren alle (online) campagnes, waaronder de introductie van een jackfruitkookboek om meer mensen te inspireren een dag geen vlees te eten, socials en contentcreatie opgezet en naar een hoger plan getrokken.

Actief bij

Fairtrade Original

Rol binnen initiatief

Evelien werkt als young professional bij Fairtrade Original. Elke dag werkt ze eraan zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de lekkere producten van Fairtrade Original. Want een grotere afzet van de producten van Fairtrade Original betekent meer impact bij de boeren en partners met wie Fairtrade Original nauw samenwerkt.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.fairtradeoriginal.nl/