Eva Aarts

Eva Aarts

Eva Aarts is 21 jaar oud en Co-Founder van Waterweg

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Co-Founder van Waterweg
Na het winnen van de BlueCity Circular Challenge heb ik met mijn collega's Waterweg opgezet. Waterweg ontwikkelt een mobiele bagger fabriek waarmee er direct op locatie bagger omgezet kan worden in een bouwmateriaal. Jaarlijks wordt er voor miljoenen bagger gedumpt, nergens in de keten wordt er waarde toegevoegd. Waterweg ontwikkelt duurzame toepassingen van de reststroom baggerspecie. Bij Waterweg ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor business development, acquisitie en external relations.


Voorzitter van Werkgroep Campagnes bij de Jonge Klimaat Beweging
JKB is overkoepelende jongerenorganisatie die het zeggenschap van jongeren garandeert in de klimaatlobby. Met de werkgroep campagnes willen wij jongeren attenderen en informeren over klimaatverandering, en daarnaast een medium bieden voor feedback.

Doel

Waterweg gaat twee pilots starten waarin we ons prototype verder uitwerken met het uiteindelijke doel om een oplossing voor alle bagger te bieden. Naast de bagger die we verwerken, genereren we aandacht in de bouwwereld over duurzaamheid en circulariteit. Afval bestaat niet, reststromen wel!

De BlueCity Circular Challenge hebben we gewonnen. Inmiddels staan we in de finale van de Phillips Innovation Award, de grootste studenten innovatie prijs, en zijn de tweede geworden in de innovatiewedstrijd van de Unie van Waterschappen.

Wij blijven met een sterke business case bewijzen dat je zowel ecologische, sociale als economische waarde kan toevoegen.

Met de campagnes van de Jonge Klimaat Beweging hebben bereiken we meer en meer jongeren binnen en buiten de groene bubbel om klimaatverandering te agenderen. En daarbij duidelijke te maken aan Den Haag wat onze belangen zijn!

Actief bij

Waterweg & Jonge Klimaat Beweging

Rol binnen initiatief

De Start-Up Waterweg ben ik gestart met Simon Schilt, Wies van Lieshout en Tessa Luijben. Sinds de start in September 2018 werken we hier samen aan.

Bij de Jonge Klimaat Beweging heb ik mij net aangesloten, en daar werk ik met heel veel inspirerende jonge mensen aan mee.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://www.waterweg.co