Esther Blijleven

IMG_20180812_164815_894

Esther Blijleven is 32 jaar oud en Eigenaar

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

In m'n eigen atelier ontwerp én maak (naai) ik zelf duurzame kleding en lingerie op maat.
Dit maak ik voor mensen van alle leeftijden, genders en maten. Ook voor mensen die zittend of liggend door het leven gaan of een arm/been/borst minder/anders hebben.
De kleding die ik maak varieert van casual tot chique/couture, van cocktailjurkjes tot bruidsjurken/pakken en van lingerie op maat tot medische kleding.

Ik maak gebruik van bio, eco, fairtrade, vegan en duurzame materialen. Dit zijn voornamelijk GOTS-gecertificeerde materialen; de beste en meest duurzame stoffen op dit moment. Ik streef ernaar om een zo'n laag mogelijke impact te hebben op de natuur, door de stoffen uit Europa te halen, waar ze veel strengere en betere regels hebben. En ik heb de luxe dat ik kan fietsen naar m'n atelier.

Verder wordt al het afval gescheiden en de kleinste lapjes worden nog gebruikt. Plastic wordt zoveel mogelijk gemeden en zelfs de afwasborstel is al duurzaam/afbreekbaar.
Momenteel doe ik het werk nog alleen, maar ik draag al sociaal extra bij door in het atelier dagbestedingsactiviteiten te realiseren voor enkele zorgpartijen.

Door bij mij voor kleding of lingerie op maat te kiezen, kiest men voor duurzame kleding, die lang mee gaat (het kan zelfs meegroeien), van duurzame vegan materialen en in Nederland door mij gemaakt is. Ik garandeer dat het goed zit en daarmee creëer ik weer zelfvertrouwen voor/bij de klanten!

Doel

Ik heb al bij vele mensen een grote glimlach op het gezicht gekregen, doordat ze eindelijk in een mooi, lekker zittend kledingstuk lopen, dat helemaal naar hun zin/smaak/stijl is. En het is ook nog eens duurzaam!
Ik draag bij aan de sociale samenleving door dagbestedingsactiviteiten te realiseren en mensen meer zelfvertrouwen te geven door/met hun nieuwe kleding.
Ik verspreid bewustwording over de 'nare praktijken' van de mode industrie en help mensen een bewustere keuze te maken.
Ik verdiep me veel in nieuwe innovatieve stoffen, zoals kurkstof, modal, tencel om te zien wat ik nog meer kan betekenen voor de klanten en hun kledingwensen.
En ik ben heel trots op m'n eigen duurzame kleding atelier in hartje Nederland.

Actief bij

Blijleven Design

Rol binnen initiatief

Ik ben de oprichtster van dit atelier en werk hier trots aan vele duurzame kledingopdrachten voor heel veel verschillende mooie klanten, die een bewuste keus hebben gemaakt.
Ik werk aan bewustwording en educatie over de mode industrie, ik koop bewust bepaalde producten in voor het behoud van biodiversiteit, het behoud van de natuur en ga alleen voor eerlijke handel, ik hou mezelf up-to-date over de nieuwe innovatieve stoffen en materialen die er op de markt komen, ik ben maatschappelijk actief bezig met dagbesteding en het vergemakkelijken van iemands leven en verduurzaam steeds meer onderdelen in het bedrijf zelf. En uiteraard ben ik zelf een vegan.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.blijlevendesign.com