Esmee Myrthe Jiskoot

DSC04768

Esmee Myrthe Jiskoot is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Als mede-eigenaar ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een goed team waarmee we samen de doelen die we voor ogen hebben kunnen bereiken. Ik doe niets zo graag als het vertellen over onze missie en hoe we ons project hebben gerealiseerd. Dit doe ik als spreker, voor de camera, in interviews en via tours. Daarnaast ben ik ook secretaris binnen het bestuur van vereniging de Ceuvel.

Dit jaar stond in het teken van educatie en het verder verspreiden van ons verhaal.
Hoe kunnen we wat wij hebben geleerd overdragen aan zoveel mogelijk mensen, en op die manier onze impact vergoten? Afgelopen jaar hebben onderstaande activiteiten daaraan bijgedragen.

- Cafe de Ceuvel Colleges & Masterclasses, waarin we o.a. Paradiso & de Hogere Hotelschool vertelde over hoe je horeca kan verduurzamen.
- We hebben een educatief programma gelanceerd, waarin we op een speelse manier basis- en middelbare-scholieren meer leren over duurzaamheid en circulairiteit.
- Ik heb mogen spreken over de future of food tijdens de Slush conferentie in Helsinki.
- We zijn goed in het nieuws geweest, de NTR heeft een documentaire over de drijfveer waarom we Cafe de Ceuvel zijn begonnen. En we hebben o.a. in de Washington post gestaan.

Daarnaast is nog altijd een van mijn hoogtepunten om Marina Silva, populair presidentskandidaat uit Brazilië persoonlijk rond te leiden over de Ceuvel en om namens de Ceuvel de duurzame dinsdag prijs in ontvangst te nemen.

Doel

Samen met mijn vrienden Joey Hodde en Toon Maassen zijn we vier jaar geleden Café de Ceuvel gestart. Wij willen graag een verschil maken in de wereld, en dat begint op je bord. Het wereld voedselsysteem is een van de grootste oorzaken van klimaatverandering en een scala aan andere sociale problemen. Wij zijn daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. We werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat we op tafel zetten ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt.

Daarnaast zijn we op ons eigen terrein hard aan de slag om een hoop verschillende kringlopen te sluiten! Zo winnen we fosfaat terug uit urine, hebben we een kas op het dak met een aquaponic systeem en drijvende tuinen waar we voedsel verbouwen en zijn we ‘s werelds eerste Biogasboot aan het bouwen, waarop we ons groenafval kunnen vergisten tot methaan, waar onze chefs dan weer op kunnen koken.

We krijgen aandacht in de nationale en internationale media. We worden vaak genoemd als een van de meest duurzame Café-restaurants van Nederland. En hebben o.a. de Entree 'dare devil award' in 2014 mogen ontvangen voor horeca met een uitzonderlijke missie

Actief bij

Cafe de Ceuvel

Rol binnen initiatief

Ik ben samen met mijn vrienden dit project 4 jaar geleden begonnen, en probeer nu met alle energie die ik heb de plek nog meer te verduurzamen om zo een voorbeeld te zijn voor andere horeca plekken, en iedereen die ons bezoekt, of op een andere manier over ons hoort te inspireren.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://deceuvel.nl/nl/cafe/cafe-home/