Esmay Verschuren

Anoukfotografeert-Rotterdam-11

Esmay Verschuren is 26 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

In 2018 heb ik Pretty ECO opgezet. Pretty ECO wil inspireren met empathie. Ons doel is onze klanten te inspireren met verhalen en producten waarbij je bewust wordt van de impact. Misschien niet altijd helemaal perfect, maar wel altijd 100% eerlijk.

Zo werd ikzelf geïnspireerd nadat ik begin 2018 vrijwilligerswerk met olifanten in Sri Lanka had gedaan, direct naast de opvang was een Fairtrade werkplaats waar ze van de olifantenpoep de mooiste, duurzame producten van papier maakten.

Het papier is gemaakt 100% gerecycled materiaal, van 30% olifantenpoep en 70% gerecycled papier. Voor papier worden jaarlijks 1,5 miljard bomen gekapt, maar dat is voor ons papier dus niet nodig.
Voor de productie van ons papier, vergeleken met "gewoon" papier, hebben wij daarnaast 64% minder energie nodig, 35% minder schoon water, ontstaat er 70% minder uitstoot en besparen we 20 bomen van de kap per 1000 kilo geproduceerd papier.

Ik gebruikte sowieso al dolgraag papieren producten, maar een notitieboek met zo'n mooi verhaal maakte indruk. Dit wilde ik delen met de rest van de wereld!

Sinds de zomer van 2018 importeer ik nu deze prachtige producten. 10% van onze winst doneren we daarnaast ook terug aan de olifanten en we betalen altijd een eerlijke prijs (zonder af te dingen) voor de producten.

Pretty ECO wil de consument inspireren met papier. Wij delen al deze data ook eerlijk met onze klanten. Om te laten zien hoeveel impact zelfs de keuze voor het papier dat je gebruikt kan maken.

Doel

- We hebben door middel van onze Pretty People Community afgelopen maand 1167 kunnen doneren richting de olifanten in Sri Lanka waarvan we de poep gebruiken voor ons papier om ze de Coronacrisis door te helpen.
- We hebben duurzame posters van olifantenpoeppapier mogen maken voor het WWF tijdens de launch van hun nieuwe magazine.
- We hebben afgelopen jaar een nieuwe collectie producten kunnen lanceren met niet alleen vellen papier en notitieboeken, maar ook telefoonstandaards en pennen. Alles gemaakt van olifantenpoeppapier. Om consumenten nog meer te inspireren met duurzame keuzes.
- Vorig jaar heb ik een event georganiseerd voor onze community om ze te vertellen over de impact van olifantenpoeppapier.

Actief bij

Pretty ECO

Rol binnen initiatief

Ik ben Pretty ECO gestart in 2018 en ben eindverantwoordelijk voor alle marketing, creatieve uittingen en het contact met onze Fairtrade werkplaats en olifantenopvang in Sri Lanka.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.prettyeco.com/nl