saskia_tegnell

“Meer kansen om stem te laten horen”

Interview – DJ100’er Saskia Tegnell (28) is young professional en werkt als transitiemaker bij Squarewise. Ze stond afgelopen jaar in de lijst van de duurzame jongeren. Saskia vertelt ons waarom de DJ100 belangrijk is en wat een plek in de lijst haar heeft opgeleverd.
 
Bij Squarewise werkt Saskia als jonge Transitiemaker aan de bewustwording rondom de transitie naar een duurzamere samenleving. Zo is ze o.a. betrokken bij projecten om in samenwerking met gemeenten de eerste aardgasvrije wijken te realiseren. Vanwege haar werkzaamheden kreeg Saskia afgelopen jaar een plekje in de lijst van duurzame jongeren.
 
Erkenning voor je werk
“De DJ100 geeft mij en andere jonge mensen een podium om te laten zien dat het kan. Studenten, starters en young professionals uit allerlei verschillende sectoren, laten samen zien dat ze willen werken naar een duurzamere wereld. En het liefst vandaag nog!” vertelt Saskia. “Een plek in de lijst geeft mij en andere duurzame jongeren erkenning dat je met goede dingen bezig bent. Dat geeft energie om nog meer te doen om te transitie te versnellen!”
 
Samen werken aan hetzelfde doel
“Voor mij persoonlijk heeft de DJ100 betekend dat ik inspirerende en waardevolle contacten heb opgedaan van mensen die vanuit andere invalshoeken werken aan hetzelfde doel.” vervolgt Saskia enthousiast. “De andere DJ100’ers kunnen, net als ik, niet wachten om er alles aan te doen om een duurzamere wereld zo snel mogelijk waar te maken!”.
 
Stem laten horen
Als DJ100’er werd Saskia uitgenodigd voor exclusieve DJ100 activiteiten, waarbij ze onder andere op Duurzame Dinsdag haar toekomstvisie deelde met beleidsmakers en met andere jonge leiders meedacht over de duurzame toekomst van Nederland. Zo kreeg Saskia door een plek in de lijst mogelijkheid om te spreken op evenementen: “Je ziet dat de oudere generatie de stem van de duurzame jongeren belangrijk vindt en ze dat die stem willen horen. Door de DJ100 krijg ik nog meer kansen om die te laten horen”.
 
Net als Saskia in de lijst?
Ben jij ook bezig met duurzaamheid en 32 jaar of jonger? Deel dan jouw verhaal met ons door jezelf op te geven vóór 25 april. Als DJ100’er word je net als Saskia onderdeel van een actief netwerk met een kickstart aan mogelijkheden om jouw verhaal verder te vertellen.
 
Ken je anderen die volop bezig zijn met duurzaamheid en een plekje in de lijst van 2018 verdienen, maar die zelf te verlegen of bescheiden zijn om zich op te geven? Geen probleem, tip ons hier over hen en wij nemen contact met ze op.