jasper_fleers

“Er gaan waardevolle deuren voor mij open”

Interview – DJ100’er Jasper Fleers (28) is eigenaar en oprichter van De Groene Lobby. Hij stond in zowel 2016 als 2017 in de lijst van duurzame jongeren. Wij vroegen Jasper wat de DJ100 belangrijk maakt en wat een plek in de DJ100 voor hem heeft opgeleverd.
 
Met De Groene Lobby verbindt Jasper mensen en ideeën aan elkaar om zo sneller naar een duurzame wereld te gaan. Hij gelooft namelijk dat veel goede duurzame oplossingen er al zijn en deze enkel onder de aandacht gebracht moeten worden bij de juiste mensen om écht impact te maken. De jury koos Jasper in 2016 en 2017 voor een plek in de lijst.
 
“De DJ100 geeft jongeren die zich veel bezig houden met duurzaamheid een podium, maar daarnaast ook erkenning. Juist bij de jongeren liggen geweldige ideeën om de transitie naar een duurzame wereld te versnellen.” vertelt Jasper. “Het podium dat de DJ100 biedt geeft mij en andere jongeren de kans om met deze ideeën nog sneller impact te maken.” Volgens Jasper inspireert de lijst daarnaast ook jong en oud om zelf duurzamer te leven en handelen: “We laten op een positieve manier zien dat duurzaamheid mogelijk is, leuk is en er nog geld mee te verdienen is ook!”
 
Streepje voor
Naast dat de DJ100 Jasper en 99 andere duurzame jongeren een podium geeft om hun verhaal te vertellen, heeft een plek in de lijst ook veel deuren voor hem geopend: “Ik verbaas me nog regelmatig door telefoontjes die ik krijg van mensen die mijn verhaal via de DJ100 hebben gehoord en geïnspireerd zijn geraakt. Zo word ik vaak uitgenodigd als spreker voor scholieren en studenten, milieuorganisaties en overheidsinstanties.” Ook vervult Jasper inmiddels bij meerdere organisaties een rol in de Raad van Advies en is hij voor meerdere initiatieven ambassadeur geworden. Hij vervolgt enthousiast: “Door een plek in de DJ100 merk ik dat eigenlijk gelijk al een streepje voor heb.”
 
Waardevolle contacten
“Ook de evenementen waar ik als DJ100’er voor uitgenodigd wordt helpen mij verder. Naast dat het onwijs inspirerend is om de verhalen van je mede DJ100’ers te horen, ontstaan er ook vaak nieuwe samenwerkingen.” Zo kreeg Jasper als DJ100’er een uitnodiging voor de Bilderberg van de Duurzaamheid en schoof hij aan tafel bij dé experts op het gebied van duurzaamheid en innovatie. “Een gave kans waarbij ik waardevolle contacten heb opgedaan én waarbij ik mijn toekomstvisie van Nederland heb kunnen delen.”
 
Net als Jasper in de lijst?
Ben jij ook bezig met duurzaamheid en 32 jaar of jonger? Deel dan jouw verhaal met ons door jezelf op te geven vóór 25 april. Als DJ100’er word je net als Jasper onderdeel van een actief netwerk met een kickstart aan mogelijkheden om jouw verhaal verder te vertellen.

 
Ken je anderen die volop bezig zijn met duurzaamheid en een plekje in de lijst van 2018 verdienen, maar die zelf te verlegen of bescheiden zijn om zich op te geven? Geen probleem, tip ons hier over hen en wij nemen contact met ze op.