X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Erika Van der Linden

Me

Erika Van der Linden is 23 jaar oud en Business Developer

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

In Nederland werk ik aan de start-up Green Tickets, die probeert duurzaam reizen te promoten. Vliegen is enorm vervuilend, maar nog veel te makkelijk, zowel qua reis als om te boeken. Met Green Tickets bouwen we aan een routeplanner die alle opties om te reizen in Europa makkelijk vindbaar en boekbaar maakt. Vooral in Europa zijn er op dit gebied grote sprongen te maken, gezien hier trein en bus serieuze alternatieven zijn, maar vaak nog lastig te boeken zijn. Op dit moment ben ik in Italië aan het studeren, en reizen naar hier maar ook naar andere landen maak ik met de trein en bus, als voorbeeldreizen voor de Green Tickets website. Ook ben ik bezig met een duurzame studenten organisatie op te zetten in Rimini, waar ik studeer in Italië. Zo proberen we studenten te mobiliseren om een positieve impact op hun stad te hebben en meer bewustzijn rondom duurzaamheid te creëeren.

Doel

Green Tickets is al in een aantal landelijke kranten terecht gekomen, zoals Trouw en de Volkskrant, en steeds meer mensen gebruiken onze website om hun duurzame reis te boeken. Korte blogs over duurzaam reizen op onze Facebook pagina worden gewaardeerd. En de studenten organisatie in Italië heeft al 2 beach clean ups, vegetarische barbeques en de Fridays for Future staking in onze stad georganiseerd in samenwerking met allerlei andere partijen. Op dit laatste evenement zijn honderden mensen afgekomen, en volgende evenementen zijn al gepland.

Actief bij

Green Tickets

Rol binnen initiatief

Ik was vanaf het begin betrokken bij het bedenken van het concept van Green Tickets, samen met de twee co-founders Jeppe en Marthijn. Later hebben ze me gevraagd om bij hen te komen werken en advies te geven over business development.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://greentickets.app