Erik de Groot, Stefan Boerkamp en Ashkan Hashemzadeh

Team IR

Erik de Groot, Stefan Boerkamp en Ashkan Hashemzadeh is 24, 23, 20 jaar oud en Co-Founders

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Met Iron Roots maken wij HET alternatief voor plastic sportkleding. Ongeveer 90% van alle sportkleding wordt nu gemaakt van polyester of andere soorten plastic en dat is niet alleen een probleem omdat dit van olie gemaakt is, maar ook omdat er kleine deeltjes plastic (microvezels) in de zee eindigen door het wassen van de plastic kleding, dat kan beter dachten wij!

Door alleen gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hennep en lyocell -die elk hun unieke sporteigenschappen hebben- willen wij mensen een andere manier bieden om te sporten, waarbij er geen plastic meer nodig is.

Wil je mee met onze reis? Neem een kijkje op onze website of volg ons via @ironrootsathletics op Instagram.

Doel

Wij zijn begin 2017 gestart met het uitwerken van de visie en na anderhalf jaar onderzoeken, testen en prototypes maken zijn wij eind 2018 gestart met de verkoop van onze Natural Athletic Apparel via onze webshop. Inmiddels ligt onze sportkleding in twee winkels en hebben wij onze eerste sales buiten Nederland gehad, wat natuurlijk heel tof is!

En dan doen doen we ook nog regelmatig mee met startup wedstrijden. Zo hebben wij de Nederlande Climate Launchpad 2017 gewonnen, hebben deelgenomen aan de Climate KIC accelerator en staan dit jaar in de finale van de Philips Innovation Award.

Actief bij

Iron Roots

Rol binnen initiatief

Wij zijn alle drie de oprichters van Iron Roots, waarbij wij elk een essentieel gedeelte van het bedrijf leiden:
Stefan doet alles wat met design te maken heeft.
Ashkan regelt alles met de productie.
Erik regelt alle marketing.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.ironroots.com/