Elzelinde van Doleweerd

Elzelinde

Elzelinde van Doleweerd is 23 jaar oud en Founder en Creatief Directeur

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Upprinting Food is gericht op het 3D printen van eten vanuit restromen. Door middel van een persoonlijke service maakt Upprinting Food het mogelijk voor restaurants om zelf eten te kunnen 3D-printen in gepersonaliseerde, unieke vormen. Daarnaast leren chefs, door middel van eenvoudige receptuur o.a. op basis van oud brood, groente en fruit, hoe ze met de printer voedselverspilling in het restaurant kunnen terugdringen en een prachtige diner-ervaring kunnen creëren voor de gasten. Niet alleen eigen reststromen worden gereduceerd, ook gasten worden geïnspireerd om meer waarde te halen uit het eten, creatiever met reststromen om te gaan en zo minder weg te gooien.
Het team van Upprinting Food is constant bezig met onderzoek en ontwikkelingen. Zo zijn ze bezig met het ontwikkelen van een platform om een grotere community te bouwen zodat chefs elkaar kunnen inspireren en uitdagen in het verwerken van de reststromen. Daarnaast werken ze met reststromen van lokale supermarkten om constant nieuwe receptuur en nieuwe toepassingen met voor 3D print technologie te ontwikkelen.

Doel

We werken met een aantal restaurants in Nederland en krijgen daar veel super enthousiate reacties van. Daarnaast krijgen we reststromen van de lokale supermarkten, om receptuurontwikkeling mee te doen.
Verder hebben we in 2018 de Eco-Coin award gewonnen, zijn we starter van het kwartaal geweest bij de Rabobank Eindhoven. In 2019 zijn we starter van het jaar geworden bij de Rabobank Eindhoven en hebben we ook de 3D-pioneers challenge in het thema 'Sustainability' gewonnen.
Verder zijn we internationaal bekend, hebben we gepresenteerd in China en daar een pop-up diner georganiseerd, meerdere keren zijn we in Israël geweest, en vele presentaties in Europa. Dit doen we niet alleen voor de bekendheid, maar ook om mensen te inspireren creatiever met voedsel om te gaan en zo ook hun eigen voedselverspilling tegen te gaan. Op internet zijn ook veel filmpjes en artikelen te vinden in alle talen (meer dan 80 in o.a. forbes, dezeen, mashable).

Actief bij

Upprinting Food

Rol binnen initiatief

Vanuit mijn bachelor eind project ben ik begonnen met Upprinting Food. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 9 studenten. Zelf ben ik leidinggevend in het team en zet ik de visie en richting neer. Verder ben ik het meeste geïnteresseerd in de voedingskant van onze bedrijfsvoering en vind ik het daarom ook super leuk om met de chefs in contact te zijn, samen te ontwikkelen en nieuwe toepassingen te vinden om hun reststromen te reduceren en daar nog iets smakelijks en moois van te creëren.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.upprintingfood.com