Else de Ridder

Else

Else de Ridder is 27 jaar oud en Oprichter

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Else heeft in 2019 haar bedrijf MINT zorgadvies opgericht. Na haar studie Biomedical Engineering aan de TU Delft was ze zó bevlogen over duurzaamheid in de gezondheidszorg, dat ze besloot haar eigen adviesbureau op te richten. En niet zonder resultaat: in 2020 bemachtigde ze hiermee een plekje in de DJ100. Maar afgelopen jaar heeft ze niet stil gezeten. Naast het voltooien van meerdere opdrachten binnen de cure en care sector, heeft Else begin 2021 een nieuw deel van haar bedrijf opgericht: Green Care Academy, dé plek waar de zorgprofessional alles kan leren over groen doen in de zorg. De academy biedt een podium voor de zorgprofessional om zijn of haar inspirerende, duurzame verhaal te delen met andere zorgprofessionals. Want er gebeurt al zo veel in Nederland op het gebied van duurzame zorg, maar helaas wordt dit nog niet zo veel gedeeld. Door zorgprofessionals een plek te bieden in een webinar, workshop, interview of college, kunnen ervaringen gedeeld worden. Deze activiteiten worden gefaciliteerd door de academy en ingericht samen met een zorgprofessional. Ook organiseert Green Care Academy netwerkbijeenkomsten, en verbindt ze zorgprofessionals door het koppelen van Green Teams en het faciliteren van een online prikbord. Zo versnellen we samen de verduurzaming van de zorg!

Doel

De afgelopen 2 jaar, sinds de start van MINT zorgadvies, heeft Else verschillende klanten gehad in de cure (ziekenhuizen, waaronder alle UMC's) en care (zorginstellingen). In deze instellingen heeft Else honderden zorgprofessionals geïnspireerd of geholpen met het waarmaken van hun duurzame ambities door een Green Team te starten. Haar Green Team workshop is inmiddels gevolgd door meer dan 150 deelnemers. Ook hebben haar webinars, die sinds maart 2021 gehouden worden, al meer dan 160 views. In 2020 heeft Else een plek in de DJ100 bemachtigd. Verder heeft ze in 2019 de Challenge & Congress van de Sustainable Healthcare Challenge gewonnen met de beste pitch, werd ze 3e tijdens de Falling Walls Delft pitch challenge, en won ze de Unilever Research Prize 2019 voor beste afstudeeronderzoek van de TU Delft (cum laude).

Actief bij

MINT zorgadvies

Rol binnen initiatief

Else is de oprichter van MINT zorgadvies. Begin 2021 is het nieuwste onderdeel van MINT zorgadvies opgericht: Green Care Academy. Waar MINT zorgadvies zich in eerste instantie richt op zorginstellingen, richt de academy zich juist op de individuele zorgprofessional. De verduurzaming van de zorg wordt gedragen en gestimuleerd vanuit deze professionals, en daarom verdienen deze extra ondersteuning, wat ze kunnen vinden in de academy.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.mintzorgadvies.nl