Elise Brugman

Elise

Elise Brugman is 27 jaar oud en Productontwikkeling en productmanagement

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Vanuit het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) zijn zowel Hilly als Elise momenteel bezig met het opzetten van hun eigen circulaire onderneming, Circle of Food. Het huidige voedingssysteem is uitputtend voor de aarde, er is verlies aan biodiversiteit en er is te veel voedselverspilling. Hier wil Circle of Food verandering in brengen door een circulair voedselsysteem de standaard te maken. De Zwampasta op basis van oesterzwammen die worden gekweekt op koffiedik en meel uit Nederland is het eerste product die aansluit bij deze missie. Met een zakje pasta red je 7,5 kg koffiedik van de verbrandingsoven! Momenteel zijn ze druk bezig met de logistiek en het in kaart brengen van de verkooppunten. Daarnaast zijn ze bezig met het ontwikkelen van andere passende producten en diensten om het circulaire voedselsysteem de standaard te maken.

Kortom; nog genoeg uitdagingen op de planning waarbij Hilly en Elise als green ambassadeurs impact op willen maken met betrekking tot duurzaam en circulair ondernemen.

Doel

Elise en Hilly werken nu ruim een jaar aan het opzetten van hun onderneming. Het begon als afstudeeronderzoek vanuit hun opleiding Voeding & Diƫtetiek. Vervolgens zijn ze bij NICE in de vorm van een traineeship verder gegaan om te onderzoeken hoe we het ontwikkelde product, de Zwampasta, konden verbeteren en vermarkten. Ze hebben in deze periode al een mooie samenwerking gehad voor de kerstpakketten van de Hanzehogeschool. Mede hierdoor hebben ze de gehele productie en branding versneld opgestart. Daarnaast worden ze begeleid door 'Ik Ben Drents Ondernemer'. In April zijn ze door hen verkozen tot ondernemers van de maand. Een mooi moment om hun verhaal te mogen delen. Tot op heden ligt het product in acht winkels, waaronder bijvoorbeeld de Ekoplaza in Groningen.

Actief bij

start up Circle of Food onder de vlag van NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie

Rol binnen initiatief

Gezamenlijk hebben Elise en Hilly de onderneming Circle of Food opgestart.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://circleoffood.nl/