Eline van Dam

Eline

Eline van Dam is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Een jaar geleden lanceerde ik samen met Ilse Govers de website Fairtrail, een online wegwijzer die inspireert en informeert om duurzamer te reizen. Fairtrail focust op de volgende vijf pijlers: duurzaam vervoer, respect voor mensen en culturen, duurzaam eten en drinken, dierenwelzijn en duurzame accommodatie. Met Fairtrail enthousiasmeren en helpen we reizigers om duurzamere keuzes te maken. We overtuigen onze bezoekers ervan dat een duurzame reis een stuk leuker en avontuurlijker is. Je komt ten slotte dichterbij de natuur en cultuur op je bestemming.

Duurzaam reizen is een belangrijke stap naar een duurzame toekomst. Wij willen in de toekomst nog kunnen genieten van alles wat er op deze prachtige planeet te zien is, daarom bieden we handvatten om bewuste keuzes te maken op reis. Zo maken we reizen een stukje makkelijker en voor het milieu een stukje vriendelijker.

Doel

Fairtrail is jong en groeit langzaam maar zeker. Het afgelopen jaar ontvingen we veel enthousiaste reacties en in onze mailbox kwamen de eerste vragen naar advies binnen. Ook andere (duurzame) reisorganisaties reageren positief op onze komst. Voorzichtig zijn idee├źn voor samenwerkingen bedacht en we verschenen al eens in het bekende reismagazine Colombus Travel.

Actief bij

Fairtrail

Rol binnen initiatief

Ik heb Fairtrail samen met Ilse bedacht, uitgetekend en opgestart. Ook nu onderhouden we de website samen en we schrijven, onderzoeken en communiceren beiden voor en over Fairtrail.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://fairtrail.nl