Eline Leising

Eline-Leising

Eline Leising is 30 jaar oud en Co-founder en consultant

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Eline werkt als consultant circulaire economie bij Rebel in Rotterdam. Zij zet zich hier niet alleen in voor duurzaamheid bij de klanten voor wie zij werkt, maar daarnaast maakt ze samen met een team jonge Rebels deel uit van de Groene Rebels, die ook het bedrijf een stapje duurzamer maken door afval te scheiden, energieverbruik te verminderen, plastic gebruik te verminderen etc. Eline is tevens CEO van CaffeInk, een circulaire start-up die pigmenten uit koffie afval haalt om er duurzame inkt/verf van te maken. Vanuit deze rol werd zij geselecteerd voor als runner-up tijdens de finale van de TEDx Amsterdam Awards 2018. Tevens wist CaffeInk in 2018 een samenwerking met StartLife te starten en een MIT subsidie binnen te halen voor aanvullend onderzoek. In haar vrije tijd zet Eline zich in voor een duurzame samenleving door haar activiteiten voor de Climate Reality Leadership Project, de Climate-KIC alumni association en het netwerk van de Jonge Krachtenbundelaars.

Doel

Met haar CaffeInk team heeft Eline inmiddels aan meerdere programma's en competities meegedaan. Het team is vanuit het Europese Climate-KIC programma ontstaan waar ze tijdens de summer school de pitch competitie gewonnen hebben. De eerste technische testen deed CaffeInk tijdens het accelerator programma van Climate-KIC in Nederland ('Greenhouse'). De afgelopen 2 jaar heeft Eline deelgenomen aan de EIT Change Awards in Budapest en de TEDx Amsterdam Awards. Tevens heeft zij een samenwerking gesloten met StartLife in Wageningen en een subsidie binnen gehaald vanuit MIT. Met deze middelen en support gaat CaffeInk nu onze extractie technologie optimaliseren en de toepassingen voor onze pigmenten testen.

Binnen Rebel heeft Eline het afgelopen jaar onder andere gewerkt aan een dynamisch CO2 model dat de CO2 footprint van drankuitgifte methoden op festivals objectief met elkaar vergelijkt. CO2 modellen zijn er meer, maar nieuw aan dit model is dat het per festival organisatie in te vullen is. Op de werkvloer zelf is er o.a. gewerkt aan een interne challenge om de CO2 uitstoot van ons bedrijfsuitje te compenseren, inzet van gerecycled papier en geen plastic flesjes meer op kantoor.

Actief bij

CaffeInk en Rebel

Rol binnen initiatief

Eline heeft CaffeInk opgezet en is de verbindende factor binnen het internationale team dat verder bestaat uit marketing manager Julia Tasse (Frankrijk) en technisch manager Evaluna Marquez Salazar (Costa Rica). Zonder het enthousiasme van Eline en haar geloof in het team was het onwaarschijnlijk dat het project nog steeds verder groeit. Binnen CaffeInk is Eline verantwoordelijk voor de externe contacten rondom het technische onderzoek en voor de financien. Eline werkt aan de samenwerkingen met partners, subsidietrajecten en pitch competities.

Binnen Rebel zorgt Eline eveneens voor de samenwerking binnen de teams waarin zij haar opdrachten doet en zorgt zij voor inspiratie over hoe je in je persoonlijke leven jouw impact op het milieu kunt verminderen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://caffeink.net/