Eline Hesse

DSC_2592-2

Eline Hesse is 29 jaar oud en Documentaire maker, Financieel Activist, Service Designer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik heb een documentaire gemaakt, Petrol Dollars for a Different Engine (50'), over mijn eigen zoektocht om mijn vermogen, gekregen van mijn vader die bij Shell werkte, duurzaam te herinvesteren. Dit was een enorme strijd en gaf mij ook veel inzicht in wat er mis is in het financiële systeem. Sindsdien zet ik mij in voor echt duurzaam, en meer geëngageerde vorm van investeren.

Als financieel activist zet ik mij in voor écht duurzaam investeren; door mijn opinie als spreker en op sociale media te delen maar ook door mij in te zetten bij de Sustainable Advisory Board van de ABN Amro. Hier probeer ik de bank te sturen om echt duurzame keuzes te maken voor de houdbaarheid van onze planeet.

Daarnaast werk ik ook als service designer bij Circular IQ, een software bedrijf dat bedrijven en overheden helpt bij circulaire data ophalen van de producten die ze hebben of kopen. Ons doel is om de circulaire economie aan te zwengelen en organisaties te 'empoweren' hun circulaire doelen daadwerkelijk waar te maken.

Doel

Ik heb een documentaire, Petrol Dollars for a Different Engine (50') gemaakt, waarmee we ook behoorlijk wat pers en invloed mee hebben uit kunnen oefenen. Met een aantal vertoningen hebben we mensen echt kunnen raken en aan het denken kunnen zetten wat zij met hun vermogen kunnen doen. Met mijn 'Manifest of Enough', te zien aan het einde van de documentaire heb ik veel mensen aan het denken gezet over wat 'genoeg' is in deze maatschappij, en over intergenerationele solidariteit, iets wat natuurlijk belangrijker is dan ooit in deze 'corona' tijd.

Daarnaast probeer ik ook impact te maken in mijn werk bij Circular IQ, door onze software zo gemakkelijk en klant vriendelijk te maken zodat we de weg naar een circulaire economie zo ongecompliceerd mogelijk kunnen maken. Door de inkoopkracht van grote organisaties om te buigen naar circulaire keuzes kan je enorm veel impact maken.

Actief bij

Eigen bv, en Circular IQ

Rol binnen initiatief

Voor de documentaire Petrol Dollars for a Different Engine, heb ik mede de research, financiering, en inhoud gedaan samen met mijn compagnon Robin Vogel. Samen hebben wij de volledige productie; de financiering, research en productie gedaan. Dit was een enorm leerzame ervaring en heeft mij de kans gegeven om op plekken te komen om mijn invloed uit te oefenen over mijn ideeën over wat echt duurzaam investeren betekent. Daarnaast ben ik ook onderdeel van Sustainable Advisory Board van de ABN Amro en van de Global Shapers groep van de World Economic Forum.

Graag gebruik ik dit podium om mij uit te spreken over de richting die sustainable finance op moet gaan om ook écht een circulaire houdbare economie in te richten.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.petroldollarsfilm.com/