Dylan Hauser

Dylan

Dylan Hauser is 26 jaar oud en Consultant Duurzame Financiering

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Ik werk samen met Guidehouse aan het verduurzamen van werelds grootste financiële instellingen zoals banken en investeringsfondsen. Je kan hierbij denken aan het ontwikkelen van klimaatstrategieën voor deze instellingen of het meten van emissies om zo verbeteringsdoelstellingen op te stellen in lijn met nationale en globale klimaatafspraken.

De impact van het verduurzamen van financiële instellingen is ongehoord. Follow the money in the private en publieke sector en je baant jezelf langs een weg die vaak bij een bepaalde financiele instelling begint. Zo ben ik vanuit Guidehouse, naast consultant, ook betrokken als secretaris voor verschillende werkgroepen van het Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF). Een collectief van 115 financiële instellingen wereldwijd ter waarde van ongeveer 30 biljoen waar steeds meer instellingen zich bij aansluiten. Hier proberen we gezamenlijk de rol van de financiële wereld steeds duurzamer te maken en een grote rol te laten spelen in het tegengaan van de versterkte klimaatverandering. De impact van het verduurzamen van financiële instellingen is ongehoord als je kijkt naar de kracht die deze instellingen hebben.

Doel

In de afgelopen jaren heb ik me op verschillende manieren voor duurzaamheid ingezet. Ik ben eerder betrokken geweest bij het organiseren van TEDxAmsterdam met het thema: Planet Act. Hier hebben we sprekers uitgenodigd die zichzelf uit durfde te spreken voor nijpende sociale, klimaat-technische, of bio-diversiteit problemen.

Daarnaast ben ik als onderzoeker actief geweest bij de Universiteit van Amsterdam waar ik samen met verschillende professoren onderzoek deed naar het snijvlak tussen duurzaamheid en het bedrijfsleven. Zo heb ik specifiek geholpen met een onderzoek naar interventie technieken om bedrijven verantwoording te laten afleggen die de mensenrechten hebben geschonden in ontwikkelingslanden.

Deze baan resulteerde uit het succesvol afronden van mijn studie en scriptie waar ik me ook al actief bezig hield met duurzaamheid. Zo heb ik zelf onderzoek gedaan naar de financiële effecten van wanneer bedrijven verschillende belanghebbenden zoals lokale gemeenschappen en het milieu meenemen als drijvers voor hun strategie. Dit resulteerde in bevindingen die duidelijk maakte dat die strategie vooral een positief effect heeft op de financiële prestaties van bedrijven.

Actief bij

Guidehouse

Rol binnen initiatief

Mijn rol binnen dit initiatief is om het nog verder te helpen.

Vanuit welke rol

Young professional