Dylan Haanappel

IMG_1532

Dylan Haanappel is 29 jaar oud en Initiator, ambassadeur en projectleider

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Tijdens een opleiding aan de kunstacademie realiseerde Dylan zich dat de wereld niet erg duurzaam was ingericht en het met de natuur niet goed ging. Hij gooide het roer om, schoolde zich om tot natuuronderzoeker en ecoloog, en mocht al snel onderzoek doen naar de Europese bizon. In deze tijd ontwikkelde hij een nieuwe levensmissie: zoveel mogelijk mensen meenemen in zijn reis naar een leven in de buitenlucht en hen inspireren om beter met de natuur om te gaan.

Sindsdien staat zijn hele leven in het teken van die boodschap en het werken aan een groenere, duurzamere toekomst. Op ‘Dylan gaat naar buiten’ vertelt hij over zijn reis en weet anderen op een laagdrempelige manier te betrekken bij de natuur en duurzaamheid. Met inspirerende verhalen en eenvoudige tips krijgt hij ook de drukke “kantoortijger” regelmatig naar buiten en wakkert zo een enthousiasme aan voor de natuur dicht bij huis. Tijdens het SUPen ontdoet hij het water van zwerfafval en inspireert anderen dat ook te doen. Sinds september 2019 zet hij die missie ook door als projectleider bij IVN Natuureducatie. Samen met gemeentes, basisscholen en buurtbewoners legt hij groen in de stad aan (oa. met Tiny Forest) en werkt met diverse projecten aan het verbinden van mens & natuur. Eind 2020 sloot hij zich als ambassadeur aan bij het Young Rewilders Community, een netwerk van jonge professionals die samen werken aan een wilder en natuurlijker Europa.

Doel

Het doel van al zijn inspanningen is simpel, maar niet eenvoudig: een groenere, duurzamere toekomst realiseren door het inspireren van anderen om meer van de natuur te genieten. En dat slaat aan, er is veel interesse voor Dylans reis. Oa. De Wereld van Morgen, de Volkskrant en NOS op 3 pikten zijn verhaal op. Zijn schoonmaakacties worden regelmatig opgepakt door de media en hij wordt af en toe gevraagd om te spreken over zijn reis. Als projectleider bij IVN is hij bovendien regelmatig op de radio te horen en betrekt hij, samen met collega’s, honderden kinderen, ouders en recreanten bij de natuur in Nederland. Jongeren betrekken bij de natuur heeft daarbij zijn speciale aandacht.

Hoeveel zwerfafval hij al uit de grachten viste of hoeveel mensen hij bereikt heeft houdt hem niet zo bezig. Wel weten steeds meer mensen zijn blog te vinden en ontstaan er regelmatig nieuwe samenwerkingen.

Actief bij

Dylan gaat naar buiten, Young Rewilders Community en IVN Natuureducatie

Rol binnen initiatief

Als onderzoeksmedewerker van de Universiteit Utrecht bracht hij in kaart hoe Europese bizons zich gedragen in reactie op recreanten en deelde de resultaten met een internationaal publiek. Als vrijwilliger blijft hij betrokken bij het project in het Kraansvlak en deelt regelmatig zijn ervaringen met dit bijzondere project. Als initiator van Dylan gaat naar buiten schrijft hij over de natuur en duurzaamheid en ontdoet hij de Haagse grachten van zwerfafval. Zijn steeds groter wordende platform zet hij inmiddels ook in als ambassadeur voor de Young Rewilders Community, om jongeren te betrekken de natuur en een wilder Europa. Bij IVN Natuureducatie werkt hij als jr. projectleider aan het verbinden van mens & natuur.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://dylangaatnaarbuiten.nl