WhatsApp Image 2019-09-04 at 11.36.49

DJ100’er Erika met Green Tickets in prijzen op Duurzame Dinsdag

4 september 2019

De éérste dinsdag van september betekend Duurzame Dinsdag. Dit jaar werd het koffertje, met daarin ook de initiatieven van de DJ100, overhandigd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Voorafgaand aan het programma deelden DJ100’ers met beleidsmakers hun wensen en toekomstvisies over de te vormen Milieuvisie.
 
Voor de DJ100 stond op Duurzame Dinsdag een vol programma te wachten. In de ochtend deelden de jonge koplopers hun wensen als duurzame jonge koplopers in gesprek met beleidsmakers van de Milieuvisie, een integrale visie geïnitieerd door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. “Het is ontzettend gaaf om te horen waar deze jongeren mee bezig zijn. We gaan hun input mee nemen in de verdere vorming van de visie.” aldus één van de beleidmakers.
 
Elkaar versterken
In de middag werd tijdens het Duurzame Dinsdag-programma de Duurzame Troonrede uitgesproken door Louise Vet, nummer 1 van de Duurzame 100. Ze pleitte voor meer inspiratie uit de natuur halen, meer samenwerken en meer denken in systemen. Ook werden de Duurzame Lintjes uitgereikt en organiseerde SustainableMotion een Matchmaking met de aanwezige overheden, bedrijven, genomineerden, DJ100’ers en alle andere aanwezigen. Er zijn volop matches gemaakt om elkaar te versterken en samen meer impact te maken.
 
DJ100’er in de prijzen
Traditiegetrouw werd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven het Duurzame Dinsdag-koffertje overhandigd met daarin ruim 500 duurzame ideeën en initiatieven. Ook alle relevante initiatieven van de DJ100 van 2019 zaten hierin. Aan de meest duurzame, innoverende en onderscheidende initiatieven zijn prijzen uitgereikt door de jury van Duurzame Dinsdag, onder leiding van Maurits Groen. Dit jaar viel DJ100’er Erika van der Linden met Green Tickets in de prijzen. Met deze website maakt Erika inzichtelijk welke alternatieven er zijn voor vliegen. Voor dit initiatief werd Erika beloond met de Duurzame Dinsdag prijs.
 
Gefeliciteerd Erika!