DuDi_DJ100

Wederom 4 DJ100’ers in de prijzen op Duurzame Dinsdag

5 september 2018

De éérste dinsdag van september betekent Duurzame Dinsdag. Tijdens deze 20ste editie vielen, net als vorig jaar, 4 DJ100’ers in de prijzen. Dit jaar werd het koffertje, met daarin ook de initiatieven van de DJ100, overhandigd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Voorafgaand aan het programma deelden DJ100’ers met beleidsmakers hun toekomstvisie over duurzame mobiliteit .
 

Voor de DJ100 stond op Duurzame Dinsdag een vol programma te wachten. In de ochtend deelden de jonge koplopers hun toekomstvisies in gesprek met beleidsmakers van duurzame mobiliteit. De DJ100’ers bedachten innovatieve oplossingen voor de uitdagingen om de beoogde 49% CO2-reductie in de mobiliteitssector voor 2030 te realiseren. “Ik kan een aantal oplossingen zo voorleggen aan de staatssecretaris” blikte een van de beleidsmakers terug.
 

Elkaar versterken

In de middag werd tijdens het Duurzame Dinsdag-programma de Duurzame Troonrede uitgesproken door Volkert Engelsman, directeur bij EOSTA en nummer 1 van de Duurzame 100. Hij pleit voor het doorberekenen van de werkelijke kosten van producten. Ook werden de Duurzame Lintjes uitgereikt en organiseerde SustainableMotion een Matchmaking waar de aanwezige overheden, bedrijven, genomineerden, DJ100’ers en alle anderen. Er zijn volop matches gemaakt om elkaar te versterken en samen meer impact te maken.
 

DJ100’ers in de prijzen

Traditiegetrouw werd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven het Duurzame Dinsdag-koffertje overhandigd met daarin ruim 350 duurzame ideeën en initiatieven. Ook alle relevante initiatieven van de DJ100 van 2018 zaten hierin. Aan de meest duurzame, innoverende en onderscheidende initiatieven zijn prijzen uitgereikt door de jury van Duurzame Dinsdag, onder leiding van Maurits Groen. Welgeteld 4 DJ100’ers vielen dit jaar in de prijzen.
 

Zo ging DJ100’er Eric Habraken naar huis met de Duurzame Dinsdag-prijs voor de Verspillingsfabriek, waarmee ze reststromen vanuit de voedingsindustrie omzetten in nieuwe voedselproducten, samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Pascale Veerling van Mara & Villosa mochten de ING Circulair Ondernemenprijs in ontvangst nemen en Ted Braakman (Hero Balancer) kreeg de Greenchoice Energieprijs. Straw by Straw van Ev Liu werd beloond met de Lidl Voedselprijs. De prijzen geven de DJ100’ers de kans om hun initiatieven naar een hoger niveau te tillen.
 

Gefeliciteerd Eric, Pascale, Ted en Ev!