Douwe Huitema

DSC_4408-2-groot

Douwe Huitema is 27 jaar oud en Docent en adviseur circulaire economie

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Docent bij de Master Circulaire Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN): de Master Circulaire Economie is de eerste master die volledig gericht op thema van circulaire economie. Studenten worden opgeleid tot circular change agents: professionals die met theoretische kennis, praktijk ervaring en persoonlijk leiderschap skills een bedrijf kunnen ombuigen naar een circulair business model. Vanuit mijn ervaring als adviseur circulaire economie heb ik lessen gegeven over onder andere afval en grondstoffen, circulair beleid en consultancy skills.

Werkpakketleider binnen Europees onderzoeksproject CINDERELA, waarin nieuwe circulaire business modellen worden ontwikkeld voor (tot nu toe nog vaak gedumpt) bouw- en sloopafval. Deze innovaties worden gedemonstreerd in drie grootschalige demonstraties in Sloveniƫ, Spanje en Macedoniƫ. Mijn rol is het ontwikkelen van een tool die deze kennis toegankelijk maakt voor alle bouwbedrijven met circulaire ambities.

Projectleider circulair aanbesteden. In verschillende inkooptrajecten maximale ruimte gegeven voor duurzaamheid middels de innovatieve aanbestedingsmethode Rapid Circular Contracting.

Doel

Lesontwikkeling bij de Master Circulaire Economie.
Succesvolle circulaire aanbestedingen van de Malderburchstraat: https://vangelder.com/algemeen/van-gelder-wint-samen-met-gemeente-nijmegen-en-tauw-duurzame-parel/
A348: https://westminster.boskalis.com/about-us/news/news-detail/boskalis-wint-innovatieve-aanbesteding-duurzame-a348-arnhem-dieren.html
Huishoudelijk afval in Limburg: https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2020/februari/limburg-gaat/
Eerste resultaten bij CINDERELA: https://www.cinderela.eu/

Veel verschillende succesvolle adviestrajecten voor duurzame afvalcontracten. Onder andere voor AfvalVerwijderingUtrecht, regio Arnhem, Cyclus.

Actief bij

KplusV, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Rol binnen initiatief

Docent bij de Master Circulaire Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN): de Master Circulaire Economie is de eerste master die volledig gericht op thema van circulaire economie. Studenten worden opgeleid tot circular change agents: professionals die met theoretische kennis, praktijk ervaring en persoonlijk leiderschap skills een bedrijf kunnen ombuigen naar een circulair business model.

In de Master Circulaire Economie breng ik al mijn kennis en ervaringen samen die ik tot nu heb opgedaan als adviseur circulaire economie bij KplusV. Dit doe ik in de vorm van lesontwikkeling en dit heeft geleid tot lessen over onder andere afval, grondstoffen, beleid en consultancy skills. Daarnaast gebruik ik mijn netwerk voor het organiseren van verschillende gastcolleges.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.han.nl/opleidingen/master/circulaire-economie/voltijd/