Dorien Beijk

Dorien-Loofys-vierkant

Dorien Beijk is 29 jaar oud en Initiatiefnemer

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Ik ben Dorien Beijk, 29 jaar en oprichter van het plasticvrije verzorgingsmerk Loofy’s. Tijdens mijn studie werd mijn passie om ‘iets goed te doen voor de wereld’ duidelijk. Dat resulteerde erin dat ik tijdens mijn studie op 25 jarige leeftijd Loofy’s oprichtte.

In 2017 deed ik mijn minors in Azië. Alhoewel ik het daar erg naar mijn zin had, viel mij ook de hoeveelheid plastic in de natuur enorm op. Toen werd mij duidelijk dat hier mijn passie lag. Niet perse bij het plastic, maar bij het verminderen van al dit vuil in de natuur.

Terwijl ik daar nog zat heb ik allerlei vormen bedacht van hoe ik dit concreet kon maken. Niet dat ik op dat moment op zoek was naar een idee voor een onderneming, maar omdat ik me 'gewoon' enorm boos maakte over het feit dat er zo enorm veel afval ligt op plekken waar het niet thuishoort.

Om een lang verhaal kort te maken: heb ik het idee van verminderen van vuil in de natuur gegoten in de vorm van een scriptie. Ik heb me maanden lang verdiept in allerlei soorten plastic afval en dan met name micro en nanoplastics. Dit heb ik vervolgens omgebouwd tot een positief, mooi en nieuw merk.

& Loofy's werd geboren!

Doel

Nu, ruim 3,5 jaar na mijn afstuderen, heb ik:

- mijn studentenkamertje ingeruild voor een kantoor
- breiden we die we binnenkort uit naar 50m2
- hebben we al ruim 10.000 badkamers plasticvrij-er gemaakt
- en zijn we uitgebreid naar een team van zes vrouw sterk

En ja, daar ben ik trots op!

Actief bij

Loofy's

Rol binnen initiatief

Ik heb Loofy's opgericht en werk zo-ongeveer dag en nacht om het merk van de grond te krijgen. Met ongeLoofy'lijk veel doorzettingsvermogen werken we nu in teamverband om van het initiatief een opzichzelfstaand bedrijf te maken waarbij we steeds meer ruimte heb voor nieuwe (sociale) arbeidsplekken, ideeën en ontwikkelingen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://loofys.nl/