Dorie ten Hove

Dorie-speelgoed-websize-1070

Dorie ten Hove is 32 jaar oud en Ondernemer

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Overbevolking van de aarde is volgens velen dé reden van de klimaatcrisis. Als je inzoomt op dit probleem kun je ook tot een andere conclusie komen: de rijkste landen van de aarde zijn samen verantwoordelijk voor een enorme consumptie, de productie is alleen verplaatst naar armere landen. Oftewel; de verantwoordelijkheid van de klimaatcrisis lijkt te liggen bij de hoge levensstandaard van de rijke landen.

Die hoge levensstandaard zijn we inmiddels aan gewend. Consuminderen zou helpen. Hoe stimuleer je consuminderen op een manier die past bij onze cultuur, maar ook een cultuurverandering meebrengt? Door consuminderen te combineren met mogelijkheden. Dat doet Speeltegoed.

Kinderen van 0-6 jaar maken een onwijs grote ontwikkeling door. Ze leren rollen, kruipen, praten, rennen, springen, klimmen... En nog veel meer. Bij elk ontwikkelingsstadium hoort speelgoed dat hierbij past en dat is véél speelgoed! Ouders houden van mooi en duurzaam speelgoed, maar dat is duur. De stap naar niet-duurzaam speelgoed is klein; het is goedkoper, makkelijker te vinden en het aanbod is groter.

Speeltegoed biedt speelgoed door middel van abonnementen. De klant kiest het speelgoed, Speeltegoed komt het brengen. Zo heb je alleen het speelgoed in huis dat je echt gebruikt. Is het tijd voor iets anders? Speeltegoed brengt jou iets nieuws en geeft het 'oude' speelgoed door.

Speeltegoed ontwikkelt daarnaast een eigen speelgoed-lijn, die past in een circulaire economie.

Doel

Speeltegoed is gestart in december 2020. De eerste 1,5 maand heb ik de tijd genomen om te onderzoeken wat mogelijk was. Nu, 4,5 maand later, ben ik een boel wijzer over veiligheidseisen, zijn er financiële middelen, is er speelgoed op voorraad, wordt er hard gewerkt aan de website én staat het eerste speelgoed bij klanten. Voor deze klanten is het Speeltegoed-abonnement zowel een besparing voor de portemonnee als een verrijking van het aanbod in speelgoed.

Door Speeltegoed leren kinderen al jong dat het fijn is om spullen te delen; één manier om samen beter te zorgen voor deze wereld.

Actief bij

Speeltegoed

Rol binnen initiatief

Speeltegoed is mijn bedrijf.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)