Dominique Luttik & Lars Dinjens

Dominique & lars

Dominique Luttik en Lars Dinjens is 28 jaar oud en Co-Founders

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Als co-founder van Fairify werken we aan een platform dat duurzaam consumeren voor iedereen makkelijk en toegankelijk maakt. Het is onze missie om de impact van producten en diensten te verminderen door snelle, betrouwbare informatie over merken en de beste, duurzame alternatieven aan te bieden.

Met onze gratis browserextensie zijn we daar waar de gebruiker zijn uitgaven doet. Door het labelen van de merken, stimuleren we een motivatie om voor een duurzame optie te kiezen. Doordat duurzame merken moeilijk vindbaar zijn en er veel aan greenwashing wordt gedaan, is het momenteel ontzettend ingewikkeld en tijdrovend om duurzaamheid mee te nemen in je shopgedrag. Dit terwijl uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten juist wél duurzamer willen consumeren. Met Fairify bieden we hier met een combinatie van journalistiek onderzoek en de juiste software een oplossing voor.

Naast onze browserextensie werken we aan een verdiepingsplatform op de website van Fairify. Hier kan de gebruiker zich verder inlezen en kunnen bedrijven hun productieproces met de consument delen. Daarnaast werken we aan een blog met verhalen over de wereld achter producten, merken en productieprocessen.

We willen met de combinatie van datagedreven research, nauwe samenwerking met kennispartners en journalistiek onderzoek bijdragen aan de verduurzaming van de economie. Hopelijk kunnen we met het verduurzamen van ons koopgedrag er samen voor zorgen dat eerlijk en duurzaam ondernemen de standaard wordt.

Doel

We zitten momenteel in de opstartfase waarin we onze software stapsgewijs presenteren en tractie moeten creëren. De impact van wat we tot dusver bereikt hebben is daarom moeilijk meetbaar. We hopen op dit moment mensen te inspireren met Fairify en duidelijk te maken dat duurzaam consumeren niet ingewikkeld hoeft te zijn. De productie van goederen gaat al decennia ten koste van de natuurlijke bronnen en het welzijn van mens en dier. Het is tijd voor een nieuwe manier van consumeren. We hopen met Fairify ons steentje hieraan bij te dragen.

Actief bij

Fairify

Rol binnen initiatief

Als journalisten en co-founders van Fairify houden we ons vooral bezig met de research naar duurzaamheid in het bedrijfsleven en het beoordelen van merken. We werken samen met kennispartners en duurzame ondernemers voor zowel creatieve als inhoudelijke innovatie. Lars houdt zich daarnaast ook bezig met het leiden van het bedrijf. Hij focust zich o.a. ook op de strategie, groei en marketing en staat in nauw contact met de technische kant van Fairify. Hier werken onze mede co-founders Jesse van der Heijden (front-end developer) en Willem Duijvelshoff (UX designer) aan de technische innovatie en implementatie van het platform.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.fairify.io