prasanna_colluru_khaloom_fabric

“Doe iets met passie, dan ben je er altijd goed in”

7 juli 2017

Interview – Met een onderneming werken aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd banen creëren voor kansarme handarbeiders? Prasanna Colluru (31) doet dat: ze staat aan het roer van twee projecten. 

 

Colluru is ‘venture builder’ bij Enviu. Ze werkt ideeën uit, bedenkt daar een onderneming bij en schept dan teams van adviseurs en managers om zo’n bedrijf verder te ontwikkelen. Binnen Enviu werkt ze nu aan twee projecten: Khaloom en Future Proof Shipping.

 

Khaloom laat Indiase handarbeiders nieuwe kleding maken van textielafval. “Er zijn veel handarbeiders in India die zelfmoord plegen of hun levensonderhoud verliezen, omdat ze niet kunnen concurreren met de grote industrieën”, zegt Colluru. “Daarnaast is er wereldwijd veel reststof die tijdens de productie van kleding wordt afgeknipt en weggegooid. Ik dacht: waarom brengen we die twee dingen niet samen?” Ze vertelt dat ze altijd al iets heeft willen doen om textielarbeiders in India – haar geboorteland – te helpen en de textielindustrie duurzamer te maken.

 

Lees het hele interview op OneWorl.nl